Umflarea picioarelor, afecțiune tipică de vară

0
212
Umflarea picioarelor, afecțiune tipică de vară

Ai picioarele umflate de la căldură? Descoperă în acest articol câteva remedii pentru prevenirea picioarelor umflate în timpul verii.

În lunile caniculare de vară femeile se plâng frecvent din cauza sentimentului de disconfort creat de picioarele umflate. Ele consideră acest lucru o adevărată pacoste, deoarece din cauza căldurii gleznele lor se umflă, devin mai groase, pielea se înroșește iar senzația de edem, oboseală și de durere se instalează. Umflarea picioarelor este provocată de căldură, dar se datorează și altor cauze.

În primul rând retenția de lichide este un factor principal

Aceasta poate da senzația de greutate în picioare și chiar durere în timpul mersului sau chiar și în repaus, dificultatea de deplasare, oboseală accentuată la membrele inferioare și disconfort la sandale sau alt tip de încălțăminte de vară.

Acumularea de lichid în organism nu este o problemă de sănătate care trebuie tratată cu superficialitate, deoarece ea poate fi provocată de anumite afecțiuni destul de grave, cum sunt: obezitatea, infecția cu bacterii, insuficiența renală, problemele circulatorii și alte boli.

umflarea picioarelor vara

Temperaturile ridicate din zilele caniculare de vară pot duce la creșterea presiunii vaselor de sânge și a volumului acestora, îndeosebi la nivelul gleznelor. De asemenea, căldura poate provoca exacerbarea varicelor, la aceasta contribuind în același timp acumularea de lichid în țesuturi și proasta circulație a sângelui.

Persoanele care duc o viață sedentară, stau 8-10 ore la birou pe scaun, poarta multe ore pe zi sandale cu tocuri înalte pot ajunge și în situații mai grave, când durerile de picioare să fie destul de mari, și sunt însoție de senzația de fierbințeală sau arsură, edem, încât singura dorință a lor este să le bage în apă rece pentru ca disconfortul să dispară.

Citește și:  Cancerul cervical - o boala specifica femeilor

Masajul la gambe și la tălpi, pauzele dese și ridicarea de la birou sunt căteva reguli ce trebuie respectate de cei care au un job ce duce la sedentarism. Eliminarea sării din alimentație este o idee excelentă deoarece aceasta provoacă retenția de apă. De asemenea trebuie evitate alimente sărate cum sunt produsele din carne, murăturile, cips-urile și conservele.

Vara este indicat să nu se poarta sandale cu toc foarte înalt, acesta trebuie să fie de cel mult 5 cm. Dușurile cu apă rece la picioare dimineața și seara ajută la prevenirea edemului si dezumflarea picioarelor. Mișcarea face minuni la picioare, înotul și mersul cu bicicleta activează circulația sângelui la picioare și apoi băile reci până la glezne seara sunt metode foarte eficiente pentru combaterea acestei afecțiuni care apare vara.

Dieta sănătoasă, bogată în fructe și legume ajută organismul să se elibereze de stres, să aibă energie, ușurează digestia, normalizează metabolismul și consolidează sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.