Un material nou pentru filtrul de aer impotriva virusului gripal

0
472

Stiati ca a fost inventat un material nou pentru filtrul de aer foarte eficient impotriva virusului gripal?

Pentru multi dintre oameni, in timpul iernii este destul de dificil sa ramana sanatosi in timpul unei epidemii de gripa. Acest lucru s-a rezolvat in mare parte datorita descoperirii facute de catre cercetatorii chinezi si anume a unui nou material foarte special pentru filtrul de aer care ajunge la performanta de a opri virusii gripali inainte de a ajunge in organism prin gura sau caile nazale si de a produce diferite complicati asupra starii de sanatate a organismului uman. Conditia este ca acest filtru (masca antigripala) sa fie purtat, iar avantajul este ca ne scuteste de anumite injectii dureroase – vaccinurile antigripale.

Un material nou pentru filtru de aer impotriva virusului gripalDe asemenea, filtru de aer ne fereste de gripa si astfel ne face sa economisim banii pe care trebuie sa-i dam pe medicamente. Desi se spune ca antibioticele sunt eficiente impotriva infectiilor virale totusi ele pot fi de folos doar la inceput. Pe parcurs eficienta lor incepe sa scada considerabil deoarce virusul gripal evolueaza in mod constant si astfel unele medicamente nu mai au efect asupra lui, pentru ca el devine insensibil la actiunea lor.

Conform cercetatorilor filtrul de aer are un dublu efect si anume – ajuta persoana bolnava sa imprastie mai putin virusul in mediul inconjurator si sa imbolnaveasca si alte persoane, iar pe de alta parte reduce incidenta virusului asupra oamenilor sanatosi.

Citește și:  Sforaitul este o boala? Afla cum se poate trata prin radiofrecventa

Avand in vedere faptul ca virusul se dezvolta si se inmulteste in interiorul celulelor vii, cercetatorii au incercat sa descopere o metoda care sa opreasca calea si sa omoare agentii patogeni care vin atat din interiorul corpului uman, cat si din exteriorul acestuia. Astfel ei au extras din cochiliile de creveti si crabi o noua versiune de chitosan pe care l-au fixat de suprafata fibrelor noului material al filtrului de aer. In momentul in care virusii lovesc acest material ei raman atasati, prinsi definitiv de suprafata materialului si nu trec mai departe.

Acest filtru a fost inventat din necesitatea de a gasi noi moduri de a lupta cu acest flagel al timpurilor moderne, cand noi tulpini de virusi gripali ne fac sa apelam la noi vaccinuri si medicamente antigripale, din ce in ce mai complicate, pentru a ne mentine starea de sanatate a organismului.

Medicii recomanda acest filtru de aer ca o completare foarte importanta la vaccinul antigripal, la medicamente si alte masuri de combatere a gripei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.