Un milion de oameni din întreaga lume supraviețuiesc datorită dializei sau a unei grefe

0
316
Un milion de oameni din întreaga lume supraviețuiesc datorită dializei sau a unei grefe

Știați că în prezent există un risc mare de a dezvolta o anumită formă de leziune renală? Acest lucru a fost stabilit de specialiștii în domeniul sănătății, conform statisticilor realizate pe cazuri reale, care au arătat că aproximativ un milion de oameni din întreaga lume supraviețuiesc datorită dializei sau a unei grefe.

Insuficiența renală a devenit o boală foarte gravă, care poate fi sau nu reversibilă, uneori se poate vindeca cu tratament (timp în care trebuie aplicată dializa pentru recuperarea funcției renale), sau boala poate fi cronică, în cazuri mai grave, și atunci trebuie să se facă dializă toată viața deoarece rinichii nu se mai vindecă și deci funcția renală nu mai poate fi restabilită decât prin acest procedeu artificial.

Hipertensiunea arterială și diabetul zaharat sunt boli grave care pot duce la deteriorarea rinichilor. Având în vedere faptul că aceste boli apar frecvent la oameni, se explică de ce riscul de leziuni renale a crescut destul de mult în ultimii ani.

Funcționarea normală a rinichilor este vitală, deoarece rolul lor este de a menține sănătatea, de a realiza echilibrul intern al corpului pentru minerale și apă, de a produce vitamina D și de a forma celulele sângelui.

om la dializa

Medicii spun că insuficiența renală apare din cauza reducerii fluxului de sânge și scăderii tensiunii arteriale. Astfel de probleme de sănătate apar din cauza deshidratării, arsurilor, hemoragiilor, consumului insuficient de apă, administrării de medicamente diuretice sau antibiotice în exces. Vara, când temperaturile sunt ridicate, persoanele care nu beau suficientă apă pot suferi un blocaj renal și astfel să ajungă la spital. Cu ajutorul dializei, astfel de pacienți au șansa de a supravietui, funcția rinichilor fiind restabilită pe cale artificială.

Citește și:  Efectele miraculoase pentru organism ale salatei din frunze de papadie

Dacă persoanele respective suferă de diabet, hipertensiune arterială, sclerodermie, lupus, iau medicamente toxice de mulți ani (cum sunt antibioticele), este posibil să facă dializă toată viața deoarece funcția renală nu mai poate fi restabilită pe cale naturală. Mai rămâne varianta de a face un transplant renal pentru recâștigarea funcției renale și renunțarea la metoda de tratament prin dializă.

În concluzie, este foarte important să ne protejăm rinichii. Aceste organe sunt foarte importante pentru sănătate, ei elimină toxinele din organism, iar dacă se deteriorează și nu-și mai pot îndeplini sarcinile, rezultatele sunt dezastroase și este obligatoriu să se apeleze la ajutorul unui medic specialist.

Pentru a preveni astfel de probleme severe de sănătate, trebuie să ne hidratăm corect organismul, deoarece doar așa rinichii își mențin funcția normală și au capacitatea să se curețe singuri de toxine. Orice om trebuie să bea minim 1,5 litri de apă plată pe zi, să consume multe fructe și legume proaspete, să evite pe cât posibil consumul excesiv de medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.