Untul de Shea hrănește, vindecă și hidratează pielea, îi oferă sănătate și frumusețe

0
83
Untul de Shea, Foto: kinkycurlycoilyme.com

Unturile de corp sunt esențiale pentru frumusețea pielii, deoarece hidratează și oferă un aport intern de lichide și nutrienți. Untul de Shea este un produs natural, obținut din arborele de Shea sau arborele Karité, cum mai este numit în Africa Centrală și de Vest.

Untul de Shea, Foto: kinkycurlycoilyme.com

Untul de Shea este organic, nerafinat, un produs natural cu proprietăți minunate asupra pielii. Textura și culoarea sa poate varia în funcție de temperatură, untul natural are o consistență solidă. Dacă se depozitează într-un loc răcoros nu apar modificări de omogenitate, produsul având doar ingrediente naturale. Untul de Shea are efect antiîmbătrânire și de obicei este imbogățit cu tocoferol sau vitamina E pentru conservarea naturală a proprietăților untului. Se remarcă prin efectul calmant (deoarece conține alfa-amirină) și acțiune de fotoprotecție (pentru că are acid cinamic).

Untul de Shea hrănește și hidratează pielea, Foto: narodnayamedicina.com
Untul de Shea hrănește și hidratează pielea, Foto: narodnayamedicina.com

Untul de Shea era folosit de regina Nefertiti pentru protejarea pielii împotriva îmbătrânirii și menținerea frumuseții. Proprietățile acestui unt se datorează acizilor grași esențiali, alantoinei, vitaminelor A, D și E. Elementele sale active sunt: acidul linoleic, acidul oleic, acidul stearic, acidul palmitic, sigmasterolul, alfa-spinasterolul, substanțele triterpene, acidul galic, quercitina, catechina și alte compenente fenolice.

Efectele untului de Shea sunt benefice atât asupra pielii cât și asupra părului, contribuie la îmbunătățirea sănătății și frumuseții acestora. Untul de Shea are proprietăți antioxidante, hidratante, antiinflamatoare, de protecție împotriva razelor ultraviolete, de regenerare a pielii, de vindecare a arsurilor, eczemelor și tăieturilor minore de la nivelul pielii, de stimulare a producției de colagen, de calmare a durerilor musculare locale, de stimulare a microcirculației superficiale. Prin folosirea acestui produs natural se estompează ridurile, se atenuează liniile fine ale pielii, se reduce procesul de îmbătrânire prematură la nivel cutanat, se previne degradarea colagenică, pigmentarea neuniformă și alte efecte nocive ale radiațiilor UV.

Citește și:  Alcoolul este suportat mai greu de organism la bătrânețe
Untul de Shea este eficient pentru protejarea pielii împotriva radiațiilor UV, Foto: allmoldova.com
Untul de Shea este eficient pentru protejarea pielii împotriva radiațiilor UV, Foto: allmoldova.com

Femeile care folosesc untul de Shea pentru masajul pielii corpului se bucură de o hidratare cutanată foarte bună deoarece acest produs are efect emolient, de eliminare a vergeturilor, de îmbunătățire a fermității pielii și de netezire a ridurilor acesteia.

Utilizarea untului de Shea este necesară pentru îngrijirea pielii deoarece epiderma sau stratul superior al pielii nu reține apa și astfel apare deshidratarea. Alte cauze ale deshidratării sunt afectarea fluxului sangvin din cauza unor leziuni de microvascularizație dermică dar și tulburările adeziunii celulelor din stratul epidermei. Untul de Shea asigură hidratarea pielii și oferă un aport de nutrienți foarte importanți pentru sănătatea și frumusețea acesteia.

Mai ales în lunile de vară, untul de Shea se poate folosi pentru protejarea pielii împotriva luminii puternice a soarelui, chiar și pentru îngrijirea buzelor. De asemenea acest unt ajută și la regenerarea pielii, are efect antiîmbătrânire, de protejare cutanată împotriva poluării și deshidratării. Pielea tratată cu unt de shea devine mai suplă, hrănită și hidratată, revitalizată și radiantă. Dispar multe probleme cutanate, se estompează ridurile, aspectul de piele uscată și deteriorată, deoarece untul de Shea este un excelent produs de refacere a țesutului cutanat. Acest produs are proprietăți vindecătoare, calmante, antiinflamatoare, antiiritante, liniștitoare, nutritive, hidratante. Poate fi folosit în tratamentul psoriazisului, eczemelor, arsurilor, înțepăturilor de insecte, urticariei, iritațiilor, eczemelor, leziunilor și rănilor minore ale pielii.

Untul de Shea este benefic pentru păr, Foto: narodnayamedicina.com
Untul de Shea este benefic pentru păr, Foto: narodnayamedicina.com

Untul de Shea este excelent și pentru păr, ajută la revitalizarea acestuia, la hidratarea scalpului și podoabei capilare. Sunt recomandate măștile cosmetice cu unt de Shea mai ales în zilele de vară când soarele este puternic și usucă părul. Untul de Shea se aplică pe păr, se ține timp de 15 minute și apoi se clătește cu apă caldă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.