Vezi ce alimente mananci in fiecare zi desi ar trebui evitate, ele iti pot afecta sanatatea!

0
146
Vezi ce alimente mananci in fiecare zi desi ar trebui evitate, ele iti pot afecta sanatatea!

In fiecare zi mancam alimente care contin ingrediente nocive pentru organism. Pentru a evita acest lucru, in articol va prezentam o serie de ingrediente toxice care sunt folosite in industria alimentara si care in cantitate mare afecteaza starea de sanatate.

Estrogenul din lapte

Medicii oncologi din intreaga lume au facut studii pentru a vedea efectul laptelui asupra sanatatii oamenilor. Ei bine, ei au descoperit faptul ca o cantiate mare de estrogen din laptele de vaca poate duce la dezvoltarea unor tumori canceroase, printre care se numara si cancerul de prostata.

Prezenta estrogenului in lapte se explica prin faptul ca acesta provine de la vacile gestante care elimina cantitati mari de estrogen. Pe de alta parte laptele este bun pentru organism pentru ca are minerale si vitamine necesare acestuia, de aceea singura solutie pentru a nu fi daunator este sa fie baut in cantitate mica si ocazional.

Nitratul de sodiu sau nitritul de sodiu poate cauza cancer

Desi se spune ca nitratul de sodiu ajuta la mentinerea moleculelor de hemoglobina in sange si la transportarea oxigenului in tesuturi, cercetatorii au demonstrat in urma studiilor realizate ca acest aditiv alimentar este daunator, cauzeaza cancerul. El este folosit la realizarea carnatilor, hot-dog-ului, slaninei si altor produse de carne.

Nuggets de pui contin butylhydroquinone tertiar

Orice persoana a fost macar o data la McDonalds pentru a manca gustosii nuggets de pui. Desi la prima vedere ei par o optiune buna in comparatie cu alte produse fast-food pentru ca au un numar redus de calorii, ei bine, in compozitia lor se afla o substanta ingrozitoare – butylhydroquinone tertiar – care este obtinuta din gazul butan si folosita drept conservant.

Specialistii spun ca aceasta substanta poate da stari de greata si varsaturi daca este consumata in cantitate ce depaseste 1 g. De asemenea poate duce la sufocare, cancer de stomac si moarte.

Aroma de zmeura pe baza de castoreum

aroma de zmeura

Acest produs (aroma de zmeura) este folosit in industria alimentara ca aditiv la aromatizarea sucurilor, dulciurilor, iaurtului, ceaiului, inghetatei, bomboanelor etc. El nu se obtine pe cale naturala din zmeura ci dintr-un ingredient extras din glandele anale ale castorului.

Citește și:  Meloterapia - tratament prin muzica

Este o substanta aromatica feromonala de culoare galbuie care este produsa de castor, eliminata odata cu urina si folosita la marcarea teritoriului si atragerea partenerului in perioada de imperechere.

Substanta este folosita si in industria parfumurilor, mirosul ei fiind puternic si senzual. De asemenea, castoreum si-a gasit utilizarea in medicina pentru realizarea unor produse folosite in ameliorarea durerilor de cap si a starilor de isterie. In cantitate mare insa, substanta este dezagreabila pentru organism.

Aroma de vanilie nu este acelasi lucru cu vanilina

Multi oameni fac aceasta confuzie, ei cred ca vanilia (din orhideea mexicana) este vanilina (ce se obtine din lignina, din rumegus). Acest produse – vanilina – se gaseste in aroma de vanilie si este realizat din deseuri de lemn ce raman de la producerea hartiei.

Esenta de vanilie si zaharul vanilat nu contin nici macar aroma de vanilie, sunt produse de sinteza, de aceea sunt atat de ieftine. Consumata in cantitate mare vanilina este daunatoare organismului, de regula cauzeaza dureri de cap.

Antigelul folosit la producerea inghetatei

Toti stim ca antigelul este folosit in sezonul rece pentru prevenirea inghetarii apei la masini dar si vara la racirea radiatoarelor.

Pe oamenii care nu stiu deja acest lucru, ii atentionam ca antigelul este folosit in alimentatie, la realizarea inghetatei in scopul prevenirii inghetarii exagerate a acesteia. In cantitate mare insa antigelul este foarte nociv pentru organism, poate duce chiar la deces.

Benzoatul de sodiu sau E211 afecteaza negativ celulele

Acest ingredient a fost testat de cercetatori pe celulele vii si s-a descoperit ca distruge ADN-ul din celule si mitocondrii. Desi se stie acest lucru, el este folosit in alimentele artificiale dar si in alimentele considerate naturale, in borcanele cu muraturi, maioneze, sosuri, salate si bauturi racoritoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.