În sezonul rece organismul devine mai vulnerabil la infecții, virusuri, boli respiratorii, din cauza scăderii rezistenței acestuia. Pentru a-ți menține sănătatea poți face mai multă mișcare, sport și poți consuma alimente care să-ți consolideze imunitatea – miere, iaurt, sana, brânză de vaci, morcovi, merișoare, ghimbir, lămâie, citrice, lapte de capră, mere, nuci, usturoi, etc.
Dacă ai nevoie de un ceai care să-ți îmbunătățească rezistența organismului, de un tonic revigorant și un antibiotic natural alege un preparat natural – ceaiul de usturoi. Potrivit cercetătorilor usturoiul este un antibiotic la fel de eficient ca penicilina. Ajută în combaterea bacteriilor, paraziților intestinali, are proprietăți antifungice și antivirale.
Ceaiul de usturoi – Mod de preparare
Se folosesc următoarele ingrediente:1-2 căței de usturoi (depinde cât de mari sunt), 250 ml apă, o lingură de zeamă de lămâie și o linguriță de miere naturală.
Se curăță 2 căței de usturoi, se taie în bucățele mici și se pun la fiert 5-10 minute într-o cană de apă fierbinte. În ceaiul de usturoi se adaugă o feliuță de lămâie și puțină miere. Întotdeauna mierea se pune când ceaiul s-a răcit puțin, pentru că în lichidul fierbinte își va pierde proprietățile. Pentru a avea un efect și mai bun se poate adăuga la fiert și alte ingrediente: 2 cuișoare și puțin ghimbir.
Care sunt beneficiile ceaiului de usturoi asupra organismului?
- Poate ajuta în prevenirea bolilor respiratorii, a virozelor și răcelii. Are efect antibacterian, antiparazitar și antiviral.
- Este un bun remediu pentru răceală, ajută la vindecarea acesteia.
- Are efect foarte bun asupra sistemului digestiv pentru că ajută la curățarea acestuia.
- Poate combate flatulența.
- Este un excelent remediu contra bronșitei, ameliorează simptomele acesteia.
- Poate fi folosit și în tratamentul tusei, febrei de fân și a gripei.
- Scade nivelul de zahăr din sânge și stimulează secreția insulinei.
- Scade riscul de boli cardiace, boli arteriale, deoarece reduce nivelul de colesterol din sânge.
- Are proprietăți antioxidante, ajută la combaterea radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.
- Previne diareea, dizenteria, colicile și bolile grave (protejeză organismul împotriva cancerului).
- Usturoiul este un antibiotic bun împotriva candidozei. Poate ajuta în restabilirea florei bacteriene benefice din stomac.
- Eliberează ficatul de toxine și menține sănătatea acestuia.
- Calmează crampele musculare și previne problemele circulatorii.
- Ceaiul de usturoi are efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Menține în limite normale tensiunea arterială, este un bun remediu în cazuri de hipertensiune arterială.
- Usturoiul crește imunitatea și rezistența organismului pentru că are nutrienți importanți, minerale și vitamine: fier, calciu, fosfor, mangan, seleniu, vitamina A, C, B1, B2 și B6.
- În plus, ceaiul de usturoi ajută la eliminarea kg în plus, la eliminarea toxinelor din organism, descompunerea grăsimilor și acelerarea metabolismului.
Dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic, poți alege să bei ceai de usturoi! Acest preparat naturist are efecte vindecătoare asupra organismului.