Vindecă-te cu băuturi energizante, naturale! – Află cum îți poți restabili energia din organism primăvara

0
505
Grâușor, Ranunculus ficaria

Primăvara este anotimpul când trebuie să scapi de letargia iernii, de toxinele acumulate în sezonul rece din cauza unei alimentații bogate în calorii (grăsimi și multe proteine) și ale vieții sedentare (în casă). Nimic nu este mai importat decât sănătatea noastră, de ceea stresul de iarnă trebuie eliminat, organismul trebuie revitalizat. Băuturile de primăvară naturale sunt un mod eficient de restabilire a sănătății organismului și de eliminare a toxinelor din corp.

Păpădia, Foto: pixabay.com

Băuturi energizante pentru organism:

Sucul de păpădie reprezintă un preparat natural bogat în săruri minerale – potasiu, calciu, siliciu, sodiu și vitamine A, B, C și D. Conține substanțe flavonoide și carotenoide, acid cafeic și palmitic, steroli, colină, acid oleic. Sucul se realizează din frunze și rădăcină de păpădie culese primăvara, se poate amesteca cu suc de morcovi și se poate îndulci cu puțină miere. Acest preparat este tonic-amar, remineralizant și vitaminizant, ajută la eliminarea toxinelor din organism, are efect bun asupra bilei, pancreasului, rinichilor, sistemului gastro-intestinal, poate fi un bun remediu în bolile alergice, autoimune, dermatologice, intestinale și metabolice.

Pătrunjel

Sucul de pătrunjel se consumă în cantitate redusă, este recomandat pentru eliminarea toxinelor din organism. Se realizează la blender din frunze proaspete de pătrunjel amestecate cu puțină apă. Se bea pe stomacul gol, cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă. Are vitamine A, C, E și K, substanțe cumarine și flavonoide, acid folic, fier, ulei volatil. Este un excelent detoxifiant pentru organism, are proprietăți antiinflamatoare, vitaminizante, ajută în vindecarea asteniei, oboselii, surmenajului, reduce simptomele de artrită și osteoartrită, scade riscul de cancer de colon, diabet, răceală, astm și ateroscleroză.

Frunze de urzică

Sucul de urzică consumat în lunile de primăvară stimulează producerea de celule roșii în organism, combate anemia, oboseala cronică, stările de epuizare și de convalescență, îmbunătățește metabolismul și are efect benefic asupra sistemului nervos. Acest suc natural din urzică are vitamine B1, B2, C, caroten, tanin, potasiu, fier, bor, mangan, calciu, acid galic, cumaric, substanțe flavonoide și uleiuri esențiale.

Citește și:  Descopera ce alimente alcatuiesc dieta pentru zodia Fecioarei pentru scaderea in greutate
Suc de spanac

Sucul de spanac conține elemente nutritive ce restabilesc și mențin sănătatea organismului. Acest preparat natural are luteină și zeaxantină – antioxidanți foarte buni pentru sănătatea ochilor, pentru prevenirea și combaterea bolilor de ochi. Sucul de spanac este foarte bun pentru organism pentru că oferă vitamine A, B1, B2, B6, C, E, magneziu, acid folic, calciu, potasiu, sodiu, iod, zinc, cupru, mangan. Ajută la detoxifierea organismului, la creșterea vitalității și puterii musculare, la combaterea anemiei (prin conținutul de acid folic și fier), a stresului și a bolilor de nervi, la normalizarea digestiei și a metabolismului glucidic, vitaminizarea și remineralizarea corpului.

Grâușor, Ranunculus ficaria

Sucul de grâușor se realizează din frunzele acestei plante proaspete cu tot cu pețiol care se culeg primăvara înainte de apariția florilor. Pentru un gust mai bun sucul se poate amesteca și cu sucul de alte plante care apar primăvara – leurdă, spanac, pătrunjel – iar în plus se poate adăuga puțin ulei vegetal, sare și zeamă de lămâie. Acest suc este foarte bun pentru organism deoarece grăușorul conține vitamina C, acid ficaric, substanțe flavonoide, glicozide, saponine, aminoacizi și minerale. Frunzele de grâușor au proprietăți astringente, antibacteriene și fungicide. Grâușorul se folosește și petru uz extern în tratamentul afecțiunilor pielii, fisurilor anale, hemoroizilor (sub formă de unguent, infuzie sau tinctură).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.