Sucul de păpădie este numit elixirul vieții pentru compoziția bogată în minerale

0
3181
2-papadie

Sucul de păpădie se consumă primăvara și este foarte bun îndeosebi pentru sistemul digestiv. Deși păpădia poate fi o simplă buruiană pentru mulți oameni, de-a lungul timpului a ajuns să fie considerată de către specialiștii în domeniul sănătății o plantă medicinală foarte valoroasă pentru sănătate.

Sucul de păpădie ajută în tratamentul și prevenirea bolilor

1-sucul-de-papadie

Păpădia este cunoscută și folosită ca plantă medicinală încă din antichitate. Proprietățile ei medicinale se datorează substanțelor active pe care le conține:

  • Acid oleic, acid palmitic, colină, acid cafeic, steroli, derivați triterpenici
  • Vitamine (A, B1, C și D) și carotenoide
  • Săruri minerale (potasiu, siliciu, sulf, sodiu, calciu)
  • Substanțe flavonoide, inulină și lactoză.

Sucul de păpădie – Beneficii: 

Sucul acestei plante ajută la eliminarea kg în plus și detoxifierea organismului. Are foarte multe beneficii pentru sănătate și anume:

  • Sucul de păpădie este foarte sănătos pentru organism, are acțiune în stimularea funcției hepatice.
  • Efecul său este benefic și pentru starea interioară, prin gustul amar poate transforma durerea în înțelegere și bucurie. Este indusă o stare de stabilitate, liniște și încredere și astfel înverșunarea și stresul de moment dispar. Orice energie negativă dispare, resentimentele scad, faptele sunt privite cu mai multă înțelegere și deciziile sunt luate cu mai mult discernământ.
  • Cu ajutorul acestei plante are loc o transformare a ființei, o eliberare de experiențele rele, o detașare de sentimentele de mânie, frică, angoasă, încrâncenare, toate fiind piedici în calea evoluției umane.
  • Îmbunătățește starea sistemului nervos.
  • Combate oboseala, starea de apatie sau slăbiciune.

Tratamentul cu suc de păpădie

3-papadia-suc

Se recomandă o cură cu suc de păpădie în lunile de primăvară deoarece atunci planta este bogată în elemente active necesare sănătății. Se recomandă 100 ml de suc de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Sucul de păpădie are proprietăți terapeutice excelente:

  • Are acțiune depurativă, laxativă, diaforetică, diuretică
  • Are efect de normalizare a metabolismului și drenare hepatică și biliară.
  • Poate fi un bun remediu pentru afecțiunile stomacului, ficatului, pentru glandele anexe intestinului subțire.
  • Intensifică detoxifierea organismului, este tonic-amar, îmbunătățește secrețiile digestive.
  • Are efect benefic asupra secrețiilor pancreatice, biliare, intestinale și gastrice. Sucul de păpădie are efect bun asupra rinichilor, vezicii biliare, combate retenția de lichide în exces din organism.
  • Ajută în detoxifierea ficatului, îmbunătățirea funcției acestuia, stimulează bila, crește digestia grăsimilor. Substanțele active din compoziția lui sunt bine absorbite de mucoasa intestinală și astfel efectul lor benefic se produce rapid.
  • Prin eliminarea toxinelor din organism dar și aplicarea locală te scapă de acnee, pete, pistrui, cicatrici și eczeme.
Citește și:  Cum să depășești frica, stresul și anxietatea, cu ceaiuri din plante medicinale

În fiecare primăvară se recomandă un tratament cu suc de păpădie deoarece efectul său de purificare și eliminare a toxinelor acumulate în corp este foarte bun pentru organism.

Prin această terapie de purificare:

  • Se vindecă bolile cauzate de astfel de reziduri toxice din corp.
  • Se tratează bolile metabolice, intestinale, bolile autoimune, neoplazice, alergice, dermatologice.

Sucul de păpădie – Mod de preparare

4-sucul-de-papadie-frunze-de-papadie

Sucul de păpădie se realizează astfel:

  • Pentru a face suc de păpădie este necesară planta întreagă.
  • În perioada lunii mai se culeg păpădii cu tot cu rădăcină din zone nepoluate.
  • Păpădiile se curăță în prealabil, apoi se țin în apă rece timp de jumătate de oră.
  • Se prepară sucul natural din această plantă și se poate servi amestecat cu puțină miere de albine pentru a avea un gust dulceag.

Se poate combina cu suc de morcovi și astfel efectul său este și mai bun.

Și mugurii de păpădie sunt buni de mâncat, se culeg în lunile de primăvară, se spală și se fierb în aburi sau în apă, apoi se servesc cu puțin unt, zeamă de lămâie, frunze de pătrunjel, piper și sare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.