Vișină de Barbados (Malpighia glabra), arbust tropical cu fructele ca cireșele

0
131

Malpighia glabra sau Acerola este un arbust din pădurile tropicale din Caraibe, America de Sud și de Nord. Are fructele asemănătoare cireșelor și denumirea de vișină de Barbados. Datorită substanțelor chimice utile și nutrienților din compoziția lor, fructele au proprietăți medicinale și sunt considerate printre cele mai sănătoase fructe din lume.

Acerola, Foto: alnavit.de
Acerola, Foto: alnavit.de

Fructele sunt roșii, comestibile, se consumă proaspete. Au gustul dulce-acrișor, sunt foarte gustoase și sănătoase. Trebuie consumate în cel mult cinci zile de la recoltare pentru că sunt foarte perisabile, nu rezistă mult timp stocate la rece în frigider. Conțin numeroase vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C), fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, cupru, zinc, fitonutrienți, tanin, acid clorogenic, polifenoli, quercitin.

Vișine de Barbados, Foto: agelproduction.blogspot.ro
Vișine de Barbados, Foto: agelproduction.blogspot.ro

Vișinele de Barbados au proprietăți anticancerigene, antifungice, antidiabetice, antioxidante, astrigente, de inhibare a producției de acid nitric și de protejare a organismului împotriva radiațiilor. Prin conținutul bogat în vitamine și proprietățile antioxidante, fructele sunt recomandate pentru consolidarea sistemului imunitar, pentru combaterea afecțiunilor sistemului respirator, pentru combaterea efectului nociv al radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.

Vișinele de Barbados ajută la creșterea rezistenței organismului, la combaterea anemiei, bolilor de ficat, febrei, diareei, răcelii, oboselii, la prevenirea bolilor cardiovasculare, bolilor infecțioase și virale. Astfel de fructe au proprietăți antioxidante, antibacteriene, vitaminizante, remineralizante, antiinflamatorii, de creștere a producției de colagen, a rezistenței și elasticității pielii, de prevenire a ridurilor și leziunilor cutanate, de netezire a tenului și de hidratare a organismului. Pot fi consumate sub formă de suc, gemuri, compoturi, în înghețate, conserve, prăjituri.

Suc de acerola, Foto: brasilbar.blogspot.ro
Suc de acerola, Foto: brasilbar.blogspot.ro

Sucul de Acerola sau Malpighia glabra ajută în tratamentul răcelii, depresiei, alergiilor, aterosclerozei, inflamației, anemiei, colesterolului ridicat, hepatitei, dizenteriei, febrei și diabetului. Are proprietăți anticancerigene, vitaminizante, remineralizante, de combatere a stresului oxidativ, a atacului nociv al radicalilor liberi și de reducere a nivelului de zahăr din sânge. Sucul din Acerola poate fi combinat cu suc natural din cireșe, vișine, mere, portocale, struguri.

Video – Vișine de Barbados (Malpighia glabra):

loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ