Gutuile ne feresc de răceli și viroze respiratorii

0
323
Gutuile ne feresc de răceli și viroze respiratorii

7 beneficii ale gutuilor asupra organismului:

  • Gutuile conțin vitamina C. Este suficient să mănânci o gutuie mare ca să oferi organismului aproape întreaga doză de vitamina C necesară zilnic pentru o stare bună de sănătate. Vitamina C poate crește rezistența organismului la infecții. Gutuia accelerează procesul de vindecare la persoanele care au anumite suferințe – boli și afecțiuni – pentru că are vitamina C dar și vitamine din grupul B (care cresc vitalitatea, normalizează metabolismul și mențin sănătatea sistemului circulator și nervos).
  • Mănâncă o gutuie pe zi și poți scăpa de inflamațiile gâtului, de procesele inflamatorii din organism. Infuzia din felii de gutuie ajută în tratamentul anginei, se bea cu înghițituri mici sau se face gargară (și apoi se scuipă). Infuzia din pulpa fructului și frunzele acestuia poate fi îndulcită cu puțină miere de albine și folosită în tratamentul răgușelii, tusei, afecțiunilor căilor respiratorii. Acest fruct are proprietăți antivirale, antiinflamatorii și expectorante.

  • Gutuia are efect benefic asupra cavității bucale, tonifică gingiile și combate respirația urât mirositoare, iar în plus menține și sănătatea dinților. Poate fi un bun remediu împotriva unor simptome frecvente – greață și vărsături – și poate ameliora salivația abundentă (care apare și după ce s-a fumat doar o singură țigară).
  • Gutuia crește imunitatea corpului, combate efectul nociv al radicalilor liberi și previne îmbătrânirea prematură a organismului. Este o sursă de vitamine B, PP, beta-caroten, dar și de vitamine: vanadiu, cobalt, bor, iod, siliciu, calciu, fier. Prin conținutul de bor, gutuia ajută la absorbția vitaminei D, a magneziului, calciului și fluorului în organism, crește rezistența oaselor și a smalțului dinților.
  • Acest fruct are cobalt care ajută metabolismul, scade colesterolul din sânge și astfel previne dezvoltarea aterosclerozei, reduce riscul de accident vascular cerebral și infarct miocardic. Fierul este important pentru formarea hormonilor tiroidieni, deci pentru funcționarea normală a glandei tiroide, dar și pentru aspectul pielii și oxigenarea normală a creierului. Iodul ajută de asemenea la funcționarea glandei tiroide și se găsește în cantitate mare și în nuci.
Citește și:  Cum să prevenim răcelile și să ne îmbunătățim imunitatea în sezonul rece?

  • Acest fruct poate fi folosit în regimurile de slăbire pentru că este acid și poate ajuta la neutralizarea grăsimilor din organism. Are vitamina PP care reduce nivelul de colesterol din sânge și neutralizează efectul toxinelor din corp.
  • Gutuia este un fruct foarte bun pentru organism pentru că are proprietăți astringente prin conținutul ei de tanin și pectină. Poate ajuta în tratamentul deranjului la stomac și chiar în cazuri de dizenterie. Poate reduce inflamațiile din organism, combate infecțiile, îmbunătățește digestia și previne afecțiunile tractului gastro-intestinal.
  • Gutuia conține fibre de aceea previne constipația, bolile de colon și chiar reduce riscul de cancer de colon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.