Visinele – minunea naturii

0
144
Visinele - minunea naturii

Visinele poate ca nu sunt la fel de populare precum suratele lor cirese, insa contin numerosi nutrienti necesari organismului. Aceste fructe rosu-intunecate, vii, cu un gust dulce-acrisor, se afla printre fructele preferate de multi romani.

Desi acestea nu au tot atatea zaharuri precum ciresele, ele contin mai mult potasiu, element ce contribuie la furnizarea energiei optime pentru organism. Visina are un continut foarte acid si este indicata consumului in dietele de slabire si in reducerea tesutului gras.

Multi adora visinele in compot, dulceata, magiun, prajituri, sucuri, inghetata, sos, fiind insa mult mai savuroase consumate crude. Visina prezinta o resursa pretioasa de elemente nutritive bogate in vitamina B, C si E, si elemente minerale ca potasiu, calciu, zinc, cupru si fosfor. Fructele sunt ingerate pentru a contracara anemia si pentru tonifierea si revitalizarea organismului.

Desi visinele sunt foarte acide, acestea contin foarte putine zaharuri si calorii, o portie de 100 de grame de visine continand 60 de calorii. Aceste fructe ajuta la indreptarea problemelor sangelui si scad riscul aparitiei bolilor de natura cardiovasculara. Visina inclusa in regimul alimentar ajuta la scaderea gradului de colesterol din sange gratie fibrelor si antioxidantilor.

Citește și:  Scapă de varice cu urzica moartă mov (Lamium purpureum)

Consumul de visine ajuta si la starea generala a ficatului, spun studiile, aceste produse ajutand la oprirea acumularii de lipide la ficat. Antocianidele sunt substantele care dau culoare visinelor, avand rol antioxidant si de protejare a organismului uman in fata bolilor si a imbatranirii. Aceasta substanta ajuta la evitarea formarii de cheaguri de sange in vene si artere.

Visinele intrebuintate des ajuta la imbunatatirea rezistentei corpului fata de boli. Fructele acrute au un efect laxativ si se dovedesc a fi folositoare in cazul constipatiei usoare, contribuie la scaderea nivelului de acid uric din sange si ajuta la secretia sucului gastric.

Visinele consumate ajuta la scoaterea impuritatilor din sange, la detoxifierea organismului si la ameliorarea starii rinichilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.