Zone reflexogene pentru tratamentul menopauzei – Iată zonele care reacționează cel mai bine la tratament

0
308
Simptomele menopauzei, Foto: youngerhealthierwealthier.com

Menopauza apare la femeile care au vârsta de 45-55 de ani și se termină brusc sau începe prin apariția ciclului menstrual neregulat timp de câteva luni sau ani. Această stare normală de dezvoltare a femeii poate fi percepută ca pe o boală deoarece se manifestă prin simptome de: transpirație abundentă în timpul somnului noaptea, stări de amețeală, dureri de cap, depresie, scăderea memoriei, insomnie, libidou scăzut, creștere în greutate, extremități reci, constipație, căderea părului, uscăciune a vaginului, nervozitate.

Simptomele menopauzei, Foto: youngerhealthierwealthier.com

Pentru tratamentul simptomelor care apar la menopauză sunt recomandate tratamentele de aromaterapie și reflexologie.

Uleiuri esențiale - Aromaterapia, Foto: revitaliseyourhealth.com
Uleiuri esențiale – Aromaterapia, Foto: revitaliseyourhealth.com

În ceea ce primește aromaterapiea, se pot folosi uleiuri esențiale pentru astfel de femei ce au stări neplăcute la menopauză. Uleiul esențial de bergamotă poate ajuta în tratamentul depresiei și a stărilor de iritabilitate. Uleiul de chiparos te scapă de stres și nervozitate. Iasomia este un bun remediu contra depresiei, oferă o stare de bine, încredere și de optimism. Uleiul esențial de mușețel, salvie și lavandă poate combate insomnia și ajuta organismul să se recupereze printr-un somn bun, liniștit.

Zone reflexogene pentru tratamentul menopauzei – Iată zonele care reacționează cel mai bine la tratament:

Prin acțiunea asupra unor zone reflexe se pot ameliora simptomele care apar la menopauză și acestea sunt: zona corespunzătoare glandei tiroide, ficatului, hipotalamusului, rinichilor și glandei paratiroide.

Citește și:  Remedii eficiente pentru tratarea vergeturilor
Zona reflexogenă a glandei tiroide, Foto: spa-delrey.com
Zona reflexogenă a glandei tiroide, Foto: spa-delrey.com

Punctul reflex al glandei tiroide se află la proeminența tălpii, deasupra liniei diafragmei. Se realizează mișcări de apăsare asupra acestui punct cu ajutorul degetului mare de la mâna dreaptă, realizând niște linii paralele în același sens.

Zona reflexă a ficatului, Zona reflexă a ficatului, Foto: essentialsurvival.org
Zona reflexă a ficatului, Zona reflexă a ficatului, Foto: essentialsurvival.org

Zona reflexă a ficatului se găsește pe laba piciorului, sub linia diafragmei, în partea stângă a acesteia. Se masează această zonă prin linii paralele de-a latul tălpii, într-o singură direcție.

Punctul reflex al hipotalamusului
Punctul reflex al hipotalamusului

Punctul reflex al hipotalamusului este la degetul mare de la picior, în centrul acestuia. Se apasă cu degetul mare de la mâna stângă asupra acestui punct și se execută cercuri concentrice în jurul lui.

Zona reflexă a glandei paratiroide se află chiar în zona dintre degetul mare și al doilea deget de la picior. Se apasă cu degetul mare arătător pe această zonă, timp de 15 secunde.

Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com
Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com

Zonele corespunzătoare rinichilor și glandelor suprarenale sunt sub pretuberanța labei piciorului, pe partea laterală a acesteia. Se apasă cu degetul mare de la mâna stângă sau de la mâna dreaptă asupra acestei zone, timp de câteva secunde.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.