4 semne cruciale care arată că trebuie să faci un control medical la sâni

0
606
4 semne cruciale care arată că trebuie să faci un control medical la sâni

Inflamarea sânilor

În perioada premergătoare ciclului menstrual poate avea loc o inflamare a sânilor. De asemenea înainte de menstruație sânii pot fi calzi la atingere și puțin dureroși. Astfel de simptome apar doar în perioada ciclului menstrual.

Înroșirea sânilor, prezența unor pete ca niște vânătăi pe piele, aspectul grunjos ca de piele de portocală, inflamarea lor, tensiunea, senzația de fierbințeală sau de arsură și durerea pot fi semne ale cancerului de sân inflamator. Inflamarea sânilor la femei poate fi cauzată de anumite tulburări benigne, noduli precanceroși sau o tumoare la sâni

Cruste pe piele la mameloane

Crustele și eczemele pe mameloanele sânilor sunt semne ale unui posibil cancer. Crustele pot să apară în cazul bolii Paget a sânului care este un tip de cancer și care afectează oasele. Supurația sangvinolentă la sâni poate fi un semn al nodulilor dar și al cancerului de sân.

Rânile de orice fel la sâni avertizează ca există o problemă de sănătate gravă. Mâncărimile la sâni sunt semnul unei alergii, eczeme, infecții sau un simptom al cancerului. Pielea sânilor cu aspect anormal, ca de coajă de portocală, este un semn al îmbolnăvirii, al cancerului de sân.

Durerea de sâni

Acest simptom de durere la sâni poate fi provocat de anumite leziuni, lovituri, nevralgii la nivelul glandei mamare. În perioada de ciclu menstrual durerea este un disconfort normal care apare la majoritatea femeilor și care este mai intensă înainte de ciclul menstrual cu 2-3 zile. Medicii consideră că o cauză a apariției durerii de sâni este și lipsa vieții sexuale. De asemenea, ei spun și despre alți factori de risc, care provoacă durerea la sâni și anume: oboseala, tulburările de somn, stările de nervi frecvente.

Durerea de sâni apare frecvent în cazul unei boli de sâni, boli ale glandei mamare, tumori cancerigene. Poziția neadecvată în timpul alăptatului la femeile cu bebeluș poate duce la apariția unei sensibilități la sâni, a unor mici răni și a senzației de durere. De asemenea durerea apare în caz de infecție la sâni, de mastită, de rănire a sânilor.

Citește și:  Cum putem trata singuri durerile de spate?

Una din cele mai periculoase infecții este cea cu bacteria Staphylococcus aureus ce poate pătrunde în corp prin crăpăturile mamelonului. Infecția cu Candida albicans poate fi de asemenea dureroasă și complicat de vindecat. Alte simptome în caz de infecție sunt: senzația de arsură la sâni, inflamarea, înroșirea pielii, abcesul, secreția de lichid și puroi, stările febrile. În astfel de cazuri este necesar să se meargă cât mai repede la medic pentru analize, stabilirea diagnosticului și recomandarea unui tratament în scopul vindecării.

Chisturi și noduli la sâni

Prezența chisturilor sau a nodulilor la sâni se poate datora unei boli necanceroase numită sâni fibrochistici. Această mastită chistică sau schimbare fibrochistică este cauzată de dereglările lunare de estrogen și progesteron. Având în vedere simptomele îngrijorătoare este obligatoriu ca o femeie care observă prezența nodulilor la palparea sânilor, fie ei și foarte mici, să meargă la medic.

Astfel de noduli nu sunt mari, pot fi moi sau duri, pot avea forme diferite și se pot mișca liber la palparea sânilor. În perioada de dinainte de menstruație sânii se pot inflama, apare un disconfort și o sensibilitate la sâni, o senzație de arsură, țesutul fibros al chisturilor se îngroasă și de aceea formațiunile de acest fel par mai mari.

Femeile cu simptome de sâni fibrochistici trebuie să meargă la medic să facă un control, o biopsie și o mamografie, pentru a fi sigure că nu au un început de cancer. Nodulii în cazul sânilor fibrochistici nu sunt periculoși, uneori este posibil să apară la ambii sâni. Din păcate anumiți noduli la sâni pot însemna apariția cancerului, dar se pot opera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.