5 lucruri pe care mersul le poate indica despre sănătatea ta

0
665
5 lucruri pe care mersul le poate indica despre sănătatea ta

Cifoza

Sunt oameni care merg cu spatele încovoiat. Bătrânii în general merg aduși de spate. Cifoza este o curbare în față a regiunii superioare a spatelui. Când apare durerea înseamnă că este vorba despre această boală ce s-a produs din cauza posturii greșite a corpului. Postura corectă a corpului în timpul mersului este foarte importantă pentru sănătate, de aceea trebuie mereu făcute exerciții fizice pentru menținerea sănătății coloanei vertebrale. Cifoza este un fel de ,,cocoașăˮ și poate fi și un semn de osteoporoză.

Scolioza

O discrepanță între lungimea picioarelor sau o dezvoltare mai mare a mușchilor pe o parte a coloanei vertebrale reprezintă factori de risc ai apariției scoliozei. Mersul având postura corpului incorectă poate duce de asemenea la această boală. Pentru a trata scolioza trebuie mers la medic și realizate exerciții fizice care ajută în corectarea posturii corpului. Exercițiile se fac doar la sfatul medicului.

Mersul rigid

La o persoană arată că suferă de sindromul omului anchilozat. Este o boală ce ține de sistemul neurologic și se poate manifesta prin spasme, încordare musculară (mai ales în cazuri de sperieturi și stres emoțional), îndeosebi la mușchii trunchiului și ai membrelor. În cazuri grave apar probleme ale articulațiilor, deformarea acestora și alte handicapuri.

Mersul clătinat

Nesigur, dar și tendința de a târî picioarele, arată o tulburare de postură și poate fi cazul sindromului de dezadaptare psihomotorie. Acest sindrom apare mai ales la persoanele trecute de 70 de ani, din cauza îmbătrânirii organismului. El poate fi produs și de o tumoare pe creier, iar simptomele sale sunt caracteristice și unei hipoglicemii, tulburări metabolice, boli de inimă.

Citește și:  Ce este fibromialgia si care sunt metodele de tratament?

Mersul aplecat

Din cauza căratului cumpărăturilor poate declanșa dureri de ceafă și uneori chiar și dureri de umeri. Ceafa poartă mereu greutatea capului, iar dacă este suprasolicitată se poate suferi din cauza unei dureri sâcâitoare – un disconfort greu de suportat și care necesită consult medical și tratament pentru vindecare.

Traumatismele la nivelul cefei pot afecta și zona umerilor, deoarece zona superioară a spatelui are o structură specială, destul de complexă, iar acest lucru face ca simptomele de durere (uneori fiind declanșate brusc și foarte intens) să fie și la nivelul cefei și al umerilor. Durerile la ceafă pot fi cauzate și de o serie de boli: tumori, infecții, meningită, inflamarea mușchiului cardiac, atac de cord, presiunea pusă pe măduva spinării, hernia de disc. Infecțiile pot fi recunoscute și după umflăturile la ceafă.

Pentru a rezolva o parte din problemele organismului trebuie să-ți găsești timp pentru odihnă și relaxare, trebuie să dormi suficient noaptea, să-ți menții postura corectă a corpului și să faci multe exerciții fizice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.