5 motive pentru a iubi lenjeria de pat din materiale naturale

0
100

Când vine vorba despre alegerea unei lenjerii de pat, anumite persoane sunt mult mai atente și pretențioase, punând accent pe calitatea materialelor și pe design. Care este secretul lor? Cel mai mult contează ca materialele să fie 100% naturale, pentru că asta înseamnă, printre altele, că produsul este de cea mai bună calitate. Află din acest material care sunt avantajele oferite de materialele naturale și de ce sunt cele mai potrivite pentru lenjeria de pat, în casă.

Cum trebuie să fie lenjeria de pat

V-ați întrebat de ce mulți oameni preferă lenjeriile de pat de lux, care sunt realizate din materiale de calitate superioară? În primul rând, pentru că acestea sunt fabricate din materiale naturale, din in, mătase sau bumbac, care oferă o serie de avantaje importante pentru sănătate.

Lenjeria de pat din in

Acest tip de material are capacitatea de a absorbi transpirația și de a se usca rapid. Este un material rezistent la abraziune, nu se întinde, are elasticitate redusă, de aceea este folosit la realizarea de lenjerii de pat și alte produse pentru casă – prosoape, fețe de masă, fețe de pernă, huse de pat. Un avantaj al inului este că rezistă la murdărie, la pete, la spălări repetate în mașina automată. Inul nu este atacat de molii și alte insecte.

Lenjeria de pat din mătase

Aceste produse sunt foarte elegante și considerate de lux. Vedetele în general cumpără lenjerii de pat luxoase, care sunt netede și strălucitoare. Mătasea este un material puternic, foarte rezistent la umiditate și la transpirație. Are o moliciune aparte și o frumusețe unică, ceea ce nu se poate spune despre alte țesături naturale sau artificiale.

Lenjeria de pat din bumbac

Bumbacul este o țesătură moale care are multe avantaje: este confortabil pe piele, permite aerului să circule, previne supraîncălzirea și transpirația, este rezistent și durabil în timp, are aspect plăcut mai ales în cazul seturilor de lenjerie de pat din bumbac 100%, satinat.

Lenjeriile de pat din finet și bumbac satinat sunt cele mai căutate în prezent, pentru prețurile atractive și imprimeurile senzaționale, asta se poate vedea și în grupurile de promoții de pe Facebook. În această perioadă din an sunt și promoții avantajoase, la lenjerii de pat dar și la alte produse din bumbac – cuverturi, prosoape, etc.

Citește și:  Cum se prepară un grătar reușit la iarbă verde?

Principalele 5 motive pentru a iubi lenjeria de pat din materiale naturale

Materialele naturale sunt cele mai confortabile și acest lucru face ca somnul să fie mai liniștit și mai profund. Oamenii adoră produsele din materiale naturale pentru că sunt ușoare și asigură o senzație de bine, alături de aspectul lor elegant.

Proprietăți hipoalergenice

Materialele din fibre naturale au efect hipoalergenic, ele reduc reacțiile alergice, protejează pielea de atacul ciupercilor, bacteriilor, acarienilor. În general sunt rezistente la pete, la murdărie și nu se deteriorează rapid la spălări repetate. Majoritatea au suprafața netedă și previn acumularea de praf și alte particule care ar putea cauza iritații la persoanele mai sensibile sau care sunt alergice.

Mențin temperatura corpului

Materialele naturale au capacitatea de a menține temperatura corpului, fără a supraîncălzi și fără a produce transpirație. De exemplu, mătasea reține căldura pe timp rece, iar vara excesul de căldură este eliminat.

Reduc nivelul de stres

Un pat confortabil și o lenjerie de pat de calitate ajută corpul să se relaxeze, să elimine tensiunile și stresul. După o zi lungă care a fost probabil și stresantă, tot ce ne dorim este să ne întindem în pat și să ne relaxăm într-o lenjerie frumoasă. Produsele de înaltă calitate cu imprimeuri plăcute, moderne, au un efect bun și asupra stării psihice, ne fac să ne simțim mai bine.

Oferă o stare de confort și un sentiment de împlinire

Când dormi într-o lenjerie de pat frumoasă nu poți decât să ai o stare de bine și un sentiment de împlinire. Acesta este principalul motiv pentru care omenii investesc în lenjerii de pat elegante, ei chiar se gândesc mult atunci când aleg un imprimeu, pentru a avea un pat cât mai atrăgător din punct de vedere estetic.

Asigură un somn mai bun și odihnitor

Mediul în care dormi (care include temperatura camerei, zgomotul, curățenia, patul, salteaua, lenjeria de pat) poate îmbunătăți calitatea somnului cu siguranță. Culorile au și ele un efect aparte, oferă frumusețe patului și influențează psihicul, dorințele și comportamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.