Protectie pentru un bronz frumos

0
211
Protectie pentru un bronz frumos

Un bronz auriu si durabil acopera imperfectiunile corpului si creeaza un aspect frumos acestuia. Cei care doresc sa faca plaja trebuie sa respecte cateva reguli de protectie pentru un bronz frumos. Vara, toata lumea vrea sa aiba o piele frumos bronzata, sanatoasa si sa evite arsurile solare. Acest lucru se poate realiza prin folosirea unor produse potrivite de protectie impotriva radiatiilor solare.

In afara de utilizarea unui produs solar, oamenii trebuie sa se expuna la soare in mod treptat. In primele zile de vacanta trebuie sa se stea la soare doar 15-30 de minute. Bronzarea care se realizeaza in primele zile de obicei dispare repede si doar dupa o saptamana de plaja incepe sa se formeze bronzul durabil. Este gresit sa se stea la soare toata ziua pentru a se obtine o bronzare rapida. Cele mai bune ore de stat la plaja sunt cele de dimineata pana la ora 11 si cele de dupa-amiaza dupa ora 16. Orele cele mai fierbinti ale zilei 11-16 trebuie evitate.

Pentru ca radiatiile solare sa fie distribuite omogen si pe tot corpul trebuie sa se faca plaja stand in picioare si in miscare. Dupa ce se face baie in apa este indicat sa se stearga corpul cu un prosop moale de bumbac, apoi sa se stea la plaja. Multi oameni considera ca este bine cand ies din apa sa se usuce la razele soarelui pentru a se bronza mai repede. Acest lucru nu este insa indicat deoarece picaturile de apa de pe corp pot provoca arsuri solare.

Trebuie sa se acorde o importanta deosebite hidratarii corespunzatoare a corpului, prin consumul mare de lichide. De asemenea, hidratarea pielii se realizeaza prin consum de alimente bogate in vitamine. Astfel vitaminele si mineralele cele mai importante pentru piele sunt: vitamina C (din legume si fructe), vitamina B2 (din oua, lapte si legume), vitamina A (din ficat, margarina, fructe si legume), vitamina B3 (din peste, cereale, nuci, carne, fructe si legume), zincul (din peste, orez, carne), iodul (din fructe de mare, nuci), vitamina B8 (din lapte ficat si nuci).

bronz frumos

Pentru a avea o piele stralucitoare si sanatoasa trebuie folosite lotiuni si creme cu adaos de vitamine. Corpul are nevoie de razele solare pentru producerea de vitamina D. De aceea in fiecare zi timp de 15 minute este bine ca pielea sa stea fara protectie solara, apoi corpul poate fi protejat cu un produs solar adecvat tipului de piele.

Citește și:  Vezi ce culori minunate sunt în tendințele modei din toamna-iarna 2015-2016

In comert exista o gama de produse foarte variata ce cuprinde: creme, uleiuri, geluri, lotiuni, spray-uri. Uleiurile de soare au de obicei un factor de protectie scazut, ele ofera luciu pielii dar nu sunt recomandate persoanelor cu pielea deschisa, deoarece nu protejeaza bine impotriva radiatiilor solare. Intotdeauna este bine sa se opteze pentru produse rezistente la apa, pentru ca ele sunt eficiente si atunci cand se fac bai dese sau atunci cand se transpira mult. Cremele si lotiunile solare sunt recomandate pentru protejarea fetei si a partii superioare a corpului (umeri, bust).

Indiferent de tipul pielii – inchisa sau deschisa – oamenii trebuie sa se protejeze cand se expun la soare. Ei trebuie sa tina cont si de zona in care se expun (la mare, la munte, in desert, la tropice) si de suprafetele reflectorizante din jur (apa, nisip).

Specialistii recomanda aplicarea cremelor de protectie solara cu 20-30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru ca ingredientele lor active sa intre in piele. Intotdeauna stratul de crema trebuie reinnoit in cursul unei zile, din doua in doua ore, deoarece capacitatea de protectie a primului strat scade datorita transpiratiei, intrarii in apa, prosoapelor de plaja pe care se sta.

Pentru a se obtine un bronz durabil trebuie sa se foloseasca produse de protectie solara in mod corect, sa se aplice in mod consecvent astfel incat sa se obtina si o hidratare foarte buna a straturilor superficiale ale pielii. Nu trebuie uitat nici de protectia buzelor, care nu au melanina spre deosebire de restul pielii corpului. Acest lucru poate crea probleme. Prin expunerea la soare ele se pot usca excesiv, exfolia si suferi arsuri. Pentru a pastra sanatatea buzelor se folosesc rujuri de protectie solara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.