Cum se realizează machiajul teatral

0
632
Cum se realizează machiajul teatral

Machiajul teatral este de seara, foarte intens, cu efecte speciale, pentru a da maximul de stralucire fetei. El necesita in prealabil o pregatire a clientei pentru a-i produce o destindere si a-i relaxa trasaturile fetei. Aceasta pregatire consta dintr-un masaj facial de cateva minute. Pe fata demachiata se procedeaza la o pulverizare tonica si la aplicarea unei masti calmante, decongestionante.

Acest machiaj trebuie sa fie luminos, deoarece el trebuie sa infrunte o iluminatie electrica puternica, lumina reflectoarelor. In acest scop se aleg farduri in culori calde, aurii, luminoase. Un machiaj cu culori pastelate, pale va da fetei un aspect bolnavicios, pamantiu. Se procedeaza ca la machiajul de zi, avand grija doar ca fardul de obraz sa fie mai putin accentuat, pentru a da stralucire privirii.

La pudra se aleg doua nuante: una in nuanta fondului de ten si alta mai deschisa; aceasta suprapunere de doua tonuri de pudra da machiajului un aspect si un reflex sidefat. Daca fata este cuperozata, prea congestiva se aplica la sfarsit un strat de pudra verzui sau gri care da rezultate minunate. Pentru a obtine un ten transparent sidefat, se pudreaza la sfarsit cu pudra mai deschisa.

In machiajul teatral, machiajul ochilor trebuie sa fie mai accentuat, fardul de pleoape mai intens, iar creionul mai accentuat. Fardul de pleoape se asorteaza cu culoarea rochiei sau a irisului, preferabil cu cea a irisului, deoarece da mai multa amploare privirii. Fardul de pleoape va fi mai accentuat la marginea pleoapei superioare, langa gene si estompat in sus pudrate usor ca sa se fixeze fardul.

Creionul dermatograf se alege in ton cu genele si sprancenele sau intr-o nuanta mai inchisa decat cea a fardului de pleoape. Rimelul se asorteaza cu culoarea genelor sau a fardului de pleoape. Se repeta aplicarea de mai multe ori pentru a incarca putin genele cu rimel. Se folosesc si gene false.

Aplicarea machiajului teatral presupune o tehnica speciala

Pe fata demachiata se aplica un fond de ten cu putere mare de acoperire. Acest fond de ten este ales in functie de varsta persoanei respective: roz, pentru persoane foarte tinere de pana la 25 de ani; abricot, de la 25 la 45 de ani; ocru-mat (sters) de la 45 la 65 de ani; gri, pentru persoane de peste 65 de ani.

Acest fond de ten foarte gros da fetei un aspect plat, deci trebuie sa i se dea relieful. Cu ajutorul unui fard foarte deschis sau alb se subliniaza principalele oase ale fetei si toate partile proeminente: pometi, maxilare, barbie, nas. De asemenea, se pot umbri toate partile adancite ale fetei cu un fard brun inchis: orbite, obraji, partea de sub buza inferioara.

machiaj teatral

Cu cat se accentueaza aceste umbre si reliefuri, cu atat se accentueaza caracterul modelului, dar in acelasi timp il imbatraneste. Pentru a da relief unei fete tinere, se estompeaza fardul de obraji pe pometi, barbie si frunte. Fardul de obraji trebuie intrebuintat in toate cazurile in afara de cazul unei bolnave sau batrane. Se va avea grija se fie bine estompat. Pentru nas se obtine relief, subliniind muchia cu alb si se modeleaza punand pe fiecare aripa a nasului o pata bruna inchisa bine estompata.

Citește și:  Tendintele modei la pantofi in anul 2014

In machiajul teatral, ochii se accentueaza cu creion sau eye-liner, subliniind pleoapa superioara si prelungind-o spre tample. O a doua linie foarte fina va sublinia pleoapa inferioara. Se umple cu fard alb spatiul cuprins intre aceste doua linii. Un punct rosu in coltul intern al ochiului si unul in coltul extern vor intregi machiajul. Genele si sprancenele se accentueaza cu creionul sau rimelul sau gene false.

Daca se schimba locul sprancenelor, acestea se acopera cu sapun, aplicarea facandu-se cu un betisor. Aceasta operatie se efectueaza inaintea aplicarii fondului de ten. Dupa aplicarea fondului de ten si a pudrei se redreseaza cu creionul sprancenele in locul dorit. Buzele se deseneaza dupa metoda clasica cu un ruj luminos care poate fi acoperit cu lac de buze.

Liniile fetei caracterizeaza expresia pe care trebuie sa o capete modelul. Pentru veselie se deseneaza linii ascendente, care sunt, de asemenea, liniile tineretii. Pentru echilibru, linii orizintale care reflecta stabilitate, odihna, intelepciune. Pentru tristete, linii descendente. Sunt liniile batranetii, ale delasarii.

Tehnica machiajului teatral presupune si obtinerea unor efecte speciale

Pentru a face sa dispara un ochi: inainte de inceperea machiajului se lipeste o fasie de tul des pe orbita, cu pasta speciala de lipit. Se acopera cu fond de ten si pudra.

Pentru a face o cicatrice: se poate acoperi pielea cu pasta (coca) pentru nas, se aplica fond de ten, pudra si cu un betisor se scobeste cicatricea care se coloreaza cu fard brun-inchis pentru o crusta, cu rosu pentru sange, etc.

Se mai poate ciupi pielea inainte de machiaj si in adancitura se pune colodiu care se usuca repede si mentine ciupitura. Se machiaza cu fond de ten, pudra si sange artificial. Pentru a indeparta colodiul se utilizeaza eter.

Pentru a face sa dispara un dinte se acopera dintele cu email negru.

Pentru a face un nas fals, inainte de machiaj se modeleaza un nas dintr-o coca speciala si se aplica pe nasul bine degresat al actorului. Se acopera apoi cu fond de ten si cu pudra.

Peruca se aplica pe cap si se fixeaza cu cleme speciale, iar barba si mustatile se lipesc cu pasta speciala.

Pentru un machiaj teatral de imbatranire se utilizeaza farduri sterse gri, maro si violaceu. Dupa aplicarea fondului de ten se deseneaza cu creion gri sau maron-violaceu fiecare rid. Toate liniile trebuie sa fie descendente. Se va da relief intre fiecare rid aplicand fard alb. Principalele riduri accentuate vor fi: ridurile fruntii, laba gastii, pungile de sub ochi, comisura buzelor, rictusul, scobitura in obraji. Se estompeaza in asa fel ca sa formeze umbre. Ochii sunt desenati descendent, pleoapa inferioara conturata cu rosu in interior fata de linia genelor, gura retrasa inauntru este acoperita cu rosu, maron-violaceu. Sprancenele si parul sunt albe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.