Afla care sunt plantele medicinale pentru vaccinul antigripal natural care ajuta la consolidarea sistemului imunitar!

0
425
Afla care sunt plantele medicinale pentru vaccinul antigripal natural care ajuta la consolidarea sistemului imunitar!

In anotimpul iernii oamenii sufera de raceli, gripa, boli ale sistemului respirator deoarece sistemul imunitar al corpului este slabit in aceste luni datorita temperaturilor scazute.

Pentru a ne proteja organismul exista asa numitul ,,vaccin antigripal natural” care se refera la anumite plante medicinale ce au efect de intarire a sistemului imunitar, de indepartare a stresului (care afecteaza de regula toate mecanismele imunologice) si de intarire a organismului datorita continutului lor bogat de minerale, vitamine si alte elemente importante. Alaturi de aceste plante trebuie sa vina si o dieta echilibrata (bogata in fructe si legume proaspete, cereale integrale, peste, produse lactate cu continut redus de grasimi) dar si un stil de viata sanatos, odihna, somnul si plimbarile zilnice in aer liber.

Echinacea este o planta numita ,,vaccinul antigripal natural” a carei putere videcatoare extraordinara a atins gloria cu multi ani in urma.

Comparativ cu alte biostimulatoare sintetice aceasta planta trateaza atat boala cat si cauzele care au contribuit la aparitia ei. In primul rand ajuta la cresterea imunitatii organismului, ajuta corpul sa lupte impotriva infectiilor si bolilor. In zilele de astazi aceasta planta este extrem de populara in randul ierburilor cu proprietati benefice pentru organism, a plantelor medicinale.

Cele mai recente date stiintifice au aratat ca Echinacea (radacina, florile, semintele) prin continutul de substante naturale unice si prin componentele sale se remarca ca fiind o combinatie armonioasa cu efect terapeutic extraordinar. Aceasta planta are uleiuri esentiale, acizi esentiali organici, rasini, minerale, antioxidanti, vitamine, este extrem de bogata in fier (care contribuie la formarea globulelor rosii), seleniu (intareste organismul sa reziste la infectii), calciu (ajuta la intarirea dintilor si cresterea oaselor).

Echinacea este o planta cu mare putere vindecatoare de imbunatatire a metabolismul si stimulare a imunitatii si datorita mineralelor esentiale – mangan, magneziu, potasiu, sodiu – dar si a vitaminelor A, C si E. Planta este recomandata si la copii mici, deoarece are toxicitate scazuta.

Foarte benefica este in sezonul de iarna deoarece ajuta in prevenirea gripei. Pentru prevenirea racelii se administreaza 3 lingurite de tinctura de Echinacea pe zi, iar pentru tratarea racelii cate 4 lingurite zilnic. Daca se alege pulberea de Echinacea pentru un tratamnet de 14 zile se recomanda cate ½ lingurita de pulbere zilnic.

echinacea

Echinacea ajuta in prevenirea bolilor respiratorii, a racelii, gripei, guturaiului, problemelor ganglionilor si amigdalitelor care deseori in timpul iernii se inflameaza sau apar infectii sezoniere. De asemenea Echinacea stimuleaza somnul, imbunatateste vederea, creeaza o stare buna de spirit, calmeaza durerea de cap si de articulatii, normalizeaza tensiunea arteriala.

Citește și:  Dieta cu miere si scortisoara te ajuta sa slabesti 2 kg in 7 zile

Este un bun remediu pentru inflamatii, eczeme, furuncule, raceli, pneumonie, tuse, astm, detoxifierea corpului. Aceasta planta este recomandata femeilor pentru ca le mentine tinere si frumoase, tonifica pielea, indeparteaza petele, pistruii, ridurile si negii. Echinacea trebuie folosita deoarece ne salveaza de multe boli, ne imbunatateste starea de sanatate si sistemul imunitar, ne intinereste corpul, in concluzie ne da sanatate si o stare generala de bine.

Arnica este o alta planta utilizata mult in homeopatie.

In medicina populara este recomandata in tratarea febrei, in bolile inflamatorii ginecologice, in cazuri de gripa, bronsita, are actiune antibiotica puternica cu efect de combatere a multor infectii si cu proprietati imunostimulatoare. In lunile de iarna este recomandata ca tonic al sistemului nevos, crestere a sistemului imunitar, tratarea infectiilor de la nivelul cailor urinare si a rinichilor, a bolilor sezoniere – faringita, bronsita, laringita, guturaiul, sinuzita.

Trebuie folosita in doze mici pentru ca este toxica. Extractul de arnica se aplica local pe eruptii cutanate in zona buzelor, pe rani mici, ulcere, abcese, in cazurile de guta, reumatism, contuzii si pentru calmarea durerilor de dinti. Arnica trebuie folosita in doze mici, administrate un timp scurt, dupa recomandarea unui specialist.

Maghiranul este o planta extraordinara pentru stimularea imunitatii organismului.

Medicii cred ca tratamentul cu maghiran da rezultate excelente in cazul celor care sufera de probleme digestive, balonare, lipsa poftei de mancare, greata, diaree, plagi, abcese, entorse.

In homeopatie maghiranul este folosit sub forma unor comprimate care au efect bun asupra sistemului nervos, cresterii poftei de mancare. Medicina traditionala recomanda maghiranul in bolile nervoase, tuse, flegma, anemie, crampe, tulburari digestive, astm bronsic, gingii sangerande, inflamatii ale gurii, rinita alergica, boli reumatice.

In raceli sunt recomandate cate 2 cani de ceai fierbinte de maghiran deoarece ajuta la incalzirea, transpiratia corpului, calmarea sistemului nervos, eliminarea starilor depresive, relaxarea muschilor si indepartarea anumitor simptome ale bolii in faza sa incipienta. Nu trebuie folosit in cantitati foarte mari pentru ca supradozajul poate da stari depresive si dureri de cap, mai ales daca este administrat pe termen lung.

In gastronomie este folosit ca un bun condiment inca din cele mai vechi timpuri, este recomandat in amestec cu cimbru, tarhon, busuioc si rozmarin la tot felul de preparate culinare pe baza de legume si carne. Planta poate fi pastrata multi ani in cutii bine inchise fara sa-si piarda semnificativ din ingredientele active.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.