Berea are proprietati antivirale?

0
148
Berea are proprietati antivirale

Stiati ca recent s-a descoperit ca cea mai comuna bautura alcoolica – berea – are efecte benefice contra racelii? In lunile de iarna multe persoane obisnuiesc sa cumpere bauturi calde – ceaiuri, vin fiert cu scortisoara, tuica fiarta pentru a se incalzi. La lista bauturilor de iarna se pot adauga diferite variante de produse alcoolice sau non-alcoolice, din care unele au rolul cel mai important de a potoli setea si poate mai putin de a incalzi corpul si a-l proteja de frigul iernii.

In Japonia oamenii de stiinta au descoperit ca berea este o bautura care ajuta la vindecarea racelilor si ameliorarea unor simptome date de aceasta, cum este de exemplu curgerea nasului.

Dupa cum se stie berea contine hamei ce are humulone un ingredient special, cu gust amar, care conform expertilor ar fi eficient in protejarea organismului de infectia cu virusul sincitial respirator care da simptome ca in cazul unei raceli. De asemenea, humulone are si un bun efect antiinflamator.

Totusi ingredientul humulone se gaseste intr-o cantitate mica intr-o singura sticla sau doza de bere de aceea pentru a avea efectul antiviral dorit ar trebui consumate pana la 30 de sticle de bere, ceea ce ar fi exagerat de mult pentru o singura persoana si desigur contraindicat de medic. In viitor spcialistii au in vedere acest aspect si cauta solutii sa introduca acest ingredient in bauturi care sa nu contina alcool ce pot fi baute de orice persoana – copil sau adult.

Citește și:  Tamarindul (Tamarindus indica), fructele sale cresc pofta de mancare

bere

Doctorul Y. Fushimoto de la Universitatea de Medicina Sapporo a declarat ca ,,Infectia cu virusul sincitial poate provoca inflamatia plamanilor care este foarte periculoasa mai ales pentru copiii mici, deoarece poate determina la acestia dificultati respiratorii”.

Despre proprietatile benefice ale berii a amintit si directorul de Heineken pe nume A. Nazard, el a spus ca ,,berea este si naturala si sanatoasa”. De asemenea, ea contine mai putine calorii decat 250 ml de lapte si este alcatuita doar din componente naturale: apa, hamei, drojdie si orz. Toate aceste componente au efecte bune asupra organismului.

Exista si pareri contra, unii nu sunt de acord cu beneficiile consumului de bere si alte bauturi alcoolice. Alti cercetatori au descoperit insa ca berea contine siliciu dietetic care este usor absorbit de organism si ajuta in prevenirea unor boli cum este osteoporoza pentru ca are capacitatea de a mari densitatea oaselor, contribuie la fortificarea acestora. De asemenea, berea ar ajuta in eliminarea pietrelor la rinichi.

Ca efecte negative: berea consumata in cantitate mare duce la deshidratarea organismului, la cresterea in greutate si anumite probleme de sanatate, mai ales datorita continutului de alcool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.