Retete din soc benefice pentru sanatate

0
158
Retete din soc benefice pentru sanatate

In medicina populara sunt cunoscute cateva retete din soc benefice pentru sanatate din care va prezentam cateva:

Reteta din soc pentru longevitate: se prepara o bautura din 2 linguri de soc uscat, 5 linguri de miere de albine si 1 litru de apa fierbinte; se lasa sa fiarba amestecul timp de 5 minute, se filtreaza si se bea de 3 ori pe zi cate o cana.

Reteta din soc pentru imbunatatirea vederii: se pune jumatate de litru de apa la fiert, se adauga o lingura de soc si jumatate de lingura de miere de albine; se lasa la infuzat 10 minute, se filtreaza si se bea timp de 10 zile, apoi se face pauza o saptamana, dupa care se bea inca 10 zile si tot asa pana se incheie 2 luni.

Reteta din soc pentru usurarea digestiei: intr-un borcan de 400 g se pun 50 g flori de soc, se adauga un pahar de alcool de 95 de grade, se amesteca, se inchide bine si se lasa sa stea timp de 8 zile. Dupa aceasta perioada, se pune intr-un vas la foc mic un pahar de apa si 300 g zahar. Dupa ce s-a dizolvat bine zaharul se adauga intreaga compozitie din borcan, se amesteca pana ce incepe sa fiarba, se lasa la racit, se filtreaza si se pastreaza in sticla. Acest lichior are o aroma placuta si este un bun digestiv. Efectele sale revigorante pentru corp sunt de asemenea foarte bune.

Retete din soc

Reteta din soc pentru tratamentul durerilor de articulatii si a nevralgiilor: se pun flori de soc intr-un saculet de panza, se tine in apa clocotita pentru a se opari, apoi se scurge si se aplica pe zona unde apare durerea, are efect calmat. Aceasta reteta se poate face si cu flori de musetel sau tei.

Citește și:  Ginsengul-siberian (Eleutherococcus senticosus) consolideaza sistemul imunitar

Reteta din soc pentru constipatie: se pun 2 lingurite de soc la o cana de apa clocotita, se lasa la infuzat timp de 2 ore, se filtreaza si se bea toata.

Reteta din soc pentru detoxifierea si revigorarea organismului: se pun 7 umbrelute de flori de soc si 3 lamai taiate in felii subtiri (din care s-au indepartat samburii) la 7 litri apa si se lasa timp de o zi, se strecoara si se tine la frigider. Se bea cate un pahar cu suc in orice moment al zilei.

Masca tonica din flori de soc: se pune o lingura cu fulgi de ovaz macinati in putina apa, se adauga o lingurita de miere de albine si o lingurita de infuzie de flori de soc. Se aplica pe fata acest amestec si se sta timp de 15-20 minute, se clateste cu apa calduta si apoi cu apa rece. Pielea va deveni mai tonica si mai catifelata.

Masca din flori de soc pentru ten uscat: la 80 ml apa clocotita se pune o lingurita de flori de soc, se lasa la infuzat timp de 15 minute, se filtreaza si in lichidul obtinut se umezeste o fasie de tifon; se aplica pe fata tifonul impaturit si se sta timp de 20 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.