Cum sa supravietuiesti unui atac de cord cand esti singur

0
275
Cum sa supravietuiesti unui atac de cord cand esti singur

Cum sa supravietuiesti unui atac de cord cand esti singur? Cele mai multe atacuri de cord se intampla dimineata si asta deoarece producerea de hormoni este mai mare, desigur ne referim si la hormonii suprarenali. Stresul este un factor important care poate duce la un atac de cord.

Conform unui specialist cardiolog s-au emis cateva recomandari care se refera la cum sa supravietuiesti unui atac de cord cand esti singur:

Daca o persoana are o durere in piept, simte ca inima ii bate necorespunzator si are o stare de lesin, acest lucru semnifica faptul ca sufera de un atac de cord. Din acel moment si pana la a-si pierde cunostinta are 10 secunde sa faca ceva pentru a supravietui.

Trebuie sa tuseasca foarte energic si in mod repetat. Dupa fiecare tuse trebuie sa respire adanc. Fiecare tuse se face prelung si adanc, ca si cand se produce sputa in zona pieptului, in adancul acestuia.

Se tuseste si se respira la fiecare 2 secunde. Acest ,,exercitiu” se repeta in continuu pana cand inima bate iar in mod normal.

Prin respiratiile adanci dupa fiecare tuse se aduce oxigenul in plamani si miscarile de tuse exercita o presiune asupra inimii si pastreaza sangele in circulatie. Astfel se poate ajunge la recapatarea ritmului normal al inimii.

Argumente pro si contra privind aceasta metoda de a supravietui unui atac de cord cand esti singur

Cardiologul care a prezentat aceasta metoda este de parere ca ar da rezultate si ar salva viata unor persoane care sufera de un atac de cord si sunt singure. El este de parere ca metoda trebuie cunoscuta de toata lumea si ca este eficienta.

atac de cord

Pe de alta parte sunt si pareri contra. Un profesor de la un Centru de Cercetare de Chirurgie sustine ca recomandarile de mai sus sunt nefolositoare. El spune ca un om care are astfel de simptome (durere in piept, inima bate necorespunzator, stare de lesin) nu poate sti daca a suferit sau va suferi un atac de cord sau de angina pectorala. Se pare ca si un medic cardiolog expert nu poate defini un astfel de diagnostic decat prin atenta observare a pacientului si in urma unor teste suplimentare (ECG, analize de sange, ecocardiografie, cateterism cardiac). Mai mult decat atat medicul este de parere ca tusea este periculoasa in cazul unui atac de cord.

Citește și:  Cele mai bune produse pentru sanatatea oaselor si combaterea osteoporozei

Ce este necesar sa se faca in cazul unui atac de cord? Persoana trebuie sa stea linistita, sa respire aer proaspat, sa apeleze serviciul de urgenta la salvare. Daca situatia este grava trebuie sa aiba nitroglicerina, se ia o capsula sau un comprimat. Nitroglicerina se tine sub limba, nu se inghite. De asemenea medicul recomanda ca in fiecare zi sa se ia o pastila de aspirina. Aspirina este un medicament care ajuta la prevenirea coagularii sangelui (care agraveaza infarctul).

O persoana care este pe strada, in magazin, in tramvai, in masina trebuie sa ceara ajutorul unei persoane din jur, sa sune la salvare si sa fie supravegheata de acea persoana sau de mai multe persoane pana la sosirea medicului de urgenta. Foarte important este sa i se deschida gulerul la haina, sau cureaua din talie spre a putea respira mai usor.

Simptomele unui atac de cord sunt

  • Apar brusc dureri de inima, disconfort si presiune, care se simt spre mana, brat, stomac, sub stern, maxilar, spate.
  • In zona stomacului apare o senzatie de arsura, de indigestie, sufocare.
  • In spatele sternului se simte o senzatie de arsura.
  • Inima are batai neregulate si mai rapide, sunt eliberati hormoni de stres care pot provoca atacuri de anxietate, dificultati de respiratie.
  • Apar ameteli, greata, varsaturi.
  • Persoana devine palida la fata, slabita si are senzatia de transpiratie rece.

La aparitia acestor simptome se cheama salvarea pentru a primi ajutor de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.