Afla secretele longevitatii calugarilor tibetani, ce alimente cuprinde dieta lor

0
5417
Afla secretele longevitatii calugarilor tibetani, ce alimente cuprinde dieta lor

Calugarii tibetani sau lama sunt renumiti pentru stilul de viata pe care il duc, dar mai ales pentru faptul ca au atins inaltimi de dezvoltare spirituala. Datorita starii lor de sanatate multi dintre ei ajung sa depaseasca varsta de 100 de ani. Nu mai este o noutate ca ei traiesc in manastiri situate foarte departe de civilizatie si au un stil de viata linistit, care de altfel le aduce cele mai mari satisfactii. Sunt autonomi, isi cresc singuri animalele si isi cultiva legume si fructe, la ei lucrarile agricole se fac intr-un mod primitiv, iar cultivarea plantelor se face cu mainile goale.

Faptul ca traiesc in armonie cu natura, departe de civilizatie, nu sunt afectati de stresul si bolile acestui secol, sunt linistiti, au corpul puternic si mintea limpede, insa starea lor de sanatate se datoreaza in mare parte si alimentatiei sanatoase pe care o respecta zi de zi.

Dieta calugarilor tibetani

Aceasta alimentatie tipica calugarilor tibetani ne va ajuta sa descoperim ca se poate trai sanatos, se poate avea o greutate normala fara prea mult efort, dar si un corp detoxifiat si o stare interioara buna.

Se consuma in mare parte produse vegetale, carnea de orice fel si grasimile se elimina pe cat posibil din alimentatie. Doar pestele se accepta si mult lapte. Foarte interesant la calugarii tibetani este ca ei mananca doar galbenusul de la oua, albusul nu il consuma. Galbenusul are proteine importante pentru muschi, de aceea ei servesc galbenus de ou crud inainte sau dupa masa, pentru ca fac multa munca fizica. De asemenea galbenusul de ou ofera forta fizica si mentala corpului, dar este benefic si pentru multe organe ale organismului, pentru nervi si creier.

Cele mai importante alimente ale dietei sunt legumele si fructele proaspete. Deci consumul mare de alimente vegetale este cheia succesului la calugarii tibetani pentru mentinerea sanatatii si curatarea organismului, fara a-si lipsi corpul de minerale si vitamine.

Calugarii tibetani nu beau cafea si nu combina carnea cu carbohidratii.

Isi respecta programul de masa si mesteca alimentele foarte bine inainte de a le inghiti, pana cand acestea devin o pasta.

Dieta este benefica pentru sistemului digestiv deoarece contine foarte multe alimente vegetale. Normalizeaza metabolismul, nu iti da senzatia de iritabilitate deoarece este satioasa, meniurile sunt variate iar preparatele delicioase. Te ajuta sa slabesti destul de simplu si rapid fara sa iti strici starea de sanatate.

calugari tibetani

Prin acest regim poti pierde 4 kg timp de 7 zile.

Prima zi

  • Mic dejun: 2 cani de 240 ml cu lapte si 1-2 felii de paine.
  • Pranz: 160 g legume fierte (doar fasole, linte si mazare), 220 g salata cu rosii, ardei, patrunjel si ceapa, iar ca desert un mar ce are coaja verde.
  • Cina: 200-300 g salata verde asezonata cu putina zeama de lamaie si fructe la alegere ca desert. Se bea un pahar cu apa plata.
Citește și:  Masajul suedez timp de 40 de minute iti intareste imunitatea

A doua zi

  • Mic dejun: se serveste un mar cu coaja verde si se bea un pahar cu apa.
  • Pranz: 240 g peste fiert, 150 g salata de fructe (mere, pere, prune, portocale si mandarine).
  • Cina: 220 g mancarica din dovlecei cu sos de fructe si putin ulei de rapita, salata din 2-3 rosii sau un pahar de suc de rosii proaspete.

A treia zi

  • Mic dejun: 2 pahare cu lapte si 1-2 felii de paine.
  • Pranz: 220 g fasole fiarta cu 150 g salata de rosii, castraveti, ceapa si putin usturoi.
  • Cina: 220 g sfecla fiarta si un pahar de suc de mere ori suc cu rosii.

A patra zi

  • Mic dejun: fructe la alegere si un pahar cu apa.
  • Pranz: 220 g peste fiert cu 150 g salata de fructe (mere, pere, prune, portocale si mandarine) sau un pahar de suc de fructe proaspete.
  • Cina: 220 g fasole fiarta cu salata de morcovi rasi pe razatoare, asezonata cu putin usturoi si ulei vegetal la alegere si o felie de paine. Se bea o cana de ceai verde fara zahar.

A cincea zi

  • Mic dejun: 2 cani cu lapte si 1-2 felii de paine.
  • Pranz: 240 g salata de varza rosie asezonata cu putin iaurt si suc de lamaie, ca desert 2 mere cu coaja verde.
  • Cina: 220 g peste fiert cu vinete, morcovi si putin ulei vegetal, 2 felii de paine si un pahar cu apa.

A sasea zi

  • Mic dejun: un pahar de suc de fructe (mere, portocale sau grapefruit).
  • Pranz: 240 g salata de morcovi rasi pe razatoare, rosii, ardei, ceapa si o lingura de ulei de masline. De sete se bea un pahar cu apa.
  • Cina: 120 g branza cu biscuiti uscati, fructe de padure sau capsuni si 100-150 g iaurt sau lapte.

A saptea zi

  • Mic dejun: 2 cani cu lapte si 1-2 felii de paine.
  • Pranz: 240 g peste fiert cu 150 g salata de varza asezonata cu putina zeama de lamaie si un pahar cu apa.
  • Cina: 220 g fasole fiarta, 80 g branza, un pahar de suc de fructe proaspete (recomandate sunt merele) si eventual un pahar cu apa.

Intre mese sunt permise gustarile, acestea trebuie sa fie alcatuite din fructe, nuci sau sucuri de fructe proaspete.

Pentru a avea o stare interioara buna, cand se sta la masa este bine sa se asculte muzica de relaxare de meditatie, pentru ca aceasta te ajuta sa te gandesti numai la lucruri bune si sa fii linistit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.