Cura cu germeni de orz, sursa de energie pentru organism

0
1599
Cura cu germeni de orz, sursa de energie pentru organism

Stiati ca germenii de orz furnizeaza organismului toate substantele nutritive necesare unui stil de viata sanatos, astfel incat contribuie la revitalizarea acestuia? Germenii de orz se obtin din seminte de orz puse la incoltit.

Prin procesul de germinare ajung sa aiba o cantitate mai mare de vitamine si minerale decat semintele de orz, sa contina toate elementele nutritive sustinerii unui stil de viata sanatos si sa ofere corpului energie pentru intreaga zi. Prin continutul de fibre ofera o senzatie de satietate fara a manca foarte mult, astfel se mentine greutatea corporala in limitele normale.

Mai mult decat atat germenii de orz, daca sunt consumati in fiecare zi (in doza maxima de 3 linguri) dau o senzatie de satietate de durata dar si energie constanta corpului.

Cantitatea de fibre din germenii de orz este foarte mare, de aceea ei ajuta in prevenirea bolilor de colon. De asemenea germenii de orz contin foarte multe enzime, vitamine, oligoelemente, minerale (grupul B, vitamina A, PP), glucide complexe si aminoacizi esentiali.

germeni de orz

Pentru a fi mai clar si a va convinge de valoarea nutritiva a acestui produs natural, va spunem ce cantitate de ingrediente active contine 100 g germeni de orz. In primul rand valoarea calorica este de 380 kcal. Iar din punct de vedere a valorii nutritive 100 g germeni de orz are: 77,8 g glucide; 9,7 g proteine; 2,6 g zaharuri; 14,3 g fibre; 4,8 mg fibre; 3 mg zinc; 0,35 g vitamina B2; 3,1 mg vitamina B3; 2,5 mg vitamina B6 si altele.

Citește și:  Planta Cimicifuga racemosa sau lumânarea neagră

Mod de obtinere a germenilor de orz: se spala bine boabele de orz cu apa rece, apoi se pun intr-un borcan si se tin in apa la temperatura camerei, timp de 12 ore; dupa ce au stat astfel la macerat in apa, se spala iar sub jet de apa curata si se pun umede in borcan, intr-un loc luminos, ferit de razele directe ale soarelui; timp de 3-5 zile boabele trebuie sa fie mereu umezite cu apa si asfel vor incolti; cand germenii au crescut lungi de 2 cm se aleg cu atentie de cei care nu au incoltit, se indeparteaza resturile de coji si se muta intr-o caserola curata pentru a fi pastrati la frigider.

Germenii de orz se pot cumpara si de la supermarket.

Cei care doresc sa faca o cura de germeni de orz trebuie sa-i consume amestecati in salate, in sucuri naturale de fructe si legume, sau cu miere de albine, doar 3 linguri de germeni pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.