Stiati ca cel mai simplu si eficient remediu popular pentru imbunatatirea imunitatii organismului este siropul de papadie? Acest preparat poate fi realizat acasa de orice persoana, trebuie doar sa culegeti capetele galbene de flori de papadie. Este foarte important ca acestea sa fie recoltate dimineata, intr-o zi insorita, chiar dupa ce roua s-a ridicat de pe plante.
Exista mai multe retete pentru realizarea siropului de papadie.
Reteta 1
Sunt necesare urmatoarele ingrediente:
- 350-400 flori galbene de papadie
- 750 g zahar
- 1 litru de apa
- o lingura cu sare de lamaie
- o portocala
- o lamaie.
Mod de realizare: se culeg florile de papadie dimineata chiar dupa ce roua s-a ridicat, se spala in apa rece si se pun cu petalele in jos pe un prosop pentru a se scurge de apa; se curata de caliciul verde si se pun la fiert intr-o oala intr-un litru de apa; dupa ce au fiert se lasa sa stea timp de o zi; se strecoara aceasta fiertura prin tifon, se adauga 750 g zahar si se fierbe timp de 45 minute.
Siropul se amesteca usor cu o lingura si se scoate mereu spuma ce se aduna deasupra; se adauga zeama de la o lamaie, zeama de la o portocala si o lingura de sare de lamaie; daca nu vreti ca siropul sa fie prea acrisor puteti sa renuntati la sarea de lamaie; cand siropul e gata va avea o consistenta ca de miere de albine; pentru a se pastra un timp indelungat trebuie pus in sticle inchise ermetic.
Cei care doresc pot adauga la acest sirop si alcool rafinat si astfel pot obtine un lichior de papadie aromat. De asemenea acest sirop poate fi folosit si pentru torturi, in loc de miere de albine, gustul sau este delicios si aromat.
Acest sirop are proprietati foarte bune pentru mentinerea sanatatii. Am putea spune ca este un ,,adevarat prieten al ficatului” deoarece ajuta la curatarea acestuia si in tratamentul afectiunilor si bolilor de ficat. Poate fi utilizat in loc de miere, deoarece este la fel de bun, papadia este o planta medicinala benefica pentru sanatate, recunoscuta de specialistii in domeniul medical pentru proprietatile ei terapeutice.
Siropul de papadie ajuta la vindecarea multor afectiuni si boli, cel mai adesea poate fi folosit pentru ameliorarea durerilor de gat si vindecarea tusei. De asemenea, papadia are efect excelent de curatare a organismului, de eliminare a toxinelor, de stimulare a functiei ficatului, bilei si rinichilor, de mentinere a sanatatii. Planta are proprietati digestive si este un tonic puternic pentru organism.
Reteta 2
Se folosesc urmatoarele ingrediente:
- 200 flori de papadie
- 1 litru de apa
- o lamaie
- 250 g zahar brun
- 3 cuisoare
- o lingura cu flori de rozmarin, doar daca se doreste un plus de aroma.
Mod de preparare: se culeg florile de papadie intr-o zi insorita, dimineata, dupa ce s-a ridicat roua de pe plante; se spala in apa rece si se pun cu petalele in jos pe un prosop pentru a se scurge de apa; se curata de caliciul verde si se pun intr-o oala la fiert intr-un litru de apa; se adauga 3 cuisoare si zeama de la o lamaie.
Cand siropul incepe sa fiarba se tine la foc mic timp de 30 minute, amestecand cu o lingura continuu si eliminand spuma ce se aduna deasupra; la final se strecoara prin tifon si se lasa putin deoparte; se adauga zaharul si se fierbe timp de 40 de minute; daca se doreste un plus de aroma se adauga si o lingura de flori de rozmarin, se amesteca si se toarna in borcane inchise ermetic.
Siropul este aromat si foarte gustos, il puteti folosi ca ,,medicament” si indulcitor. Nu uitati sa eliminati de la flori caliciul verde deoarece in caz contrar siropul va fi amar. Dupa ce ati deschis un borcan cu sirop trebuie apoi sa il tineti la frigider pentru a se pastra mai bine. Daca adaugati la acest sirop alcool veti obtine un lichior foarte bun si astfel el se va pastra excelent, nu trebuie sa va mai faceti probleme ca fermenteaza sau sa il puneti la rece.
In opinia mea acest sirop este un bun remediu pentru multe afectiuni si boli, poate substitui cu succes mierea de albine.
Buna seara.Am tot citit despre siropul de papadie..dar totusi nu am inteles cum se administreaza (cand si cata cantitate se bea)? Multumesc!