Dieta cu fasole verde sau galbena este benefica pentru sanatate si te ajuta sa scazi in greutate. Indiferent de soiul de fasole ales, beneficiile sunt asemanatoare, fasolea pastai are un continut caloric scazut si este bogata in proteine, vitamine si fibre. Acest lucru o face leguma perfectă pentru iubitorii de carne dar si pentru vegetarieni.
Culoarea verde a pastailor se datoreaza clorofilei care este foarte sanatoasa pentru organism. Acest pigment are proprietati antibacteriene si antiinflamatorii, ajuta in tratamentul dermatozelor, inflamatiilor, leziunilor gingivale, amelioreaza ulcerul gastric, combate constipatia, contine antioxidanti cu efect vindecator si de regenerare a celulelor si tesuturilor, de neutralizare a efectelor radicalilor liberi si de prevenire a imbatranirii premature a organismului. De asemenea, clorofila elimina mirosul neplacut al respiratiei, creste aportul de magneziu si astfel stimuleaza transportul de oxigen la celule.
Culoarea galbena a pastailor este data de substantele flavonoide care au efect bun asupra organismului datorita substantelor biochimice si proprietatilor antioxidantilor.
Culoarea roscata sau pestrita este data de pigmentii antocianici care au proprietati antioxidante si anticancerigene. De asemenea, acesti pigmenti au proprietati de vitamina P si asigura starea normala a peretilor vasculari, permeabilitatea si rezistenta acestor vase de sange. Vitamina P se mai numeste si vitamina permeabilitatii, are efect de protejare a corpului impotriva razelor X, dar si in asimilarea de calciu si vitamina C in organism. Are rol in metabolismul glucidelor, in oxidarea celulara si proprietati antihemoragice.
Fasolea verde are un continut caloric scazut: 100 g fasole contine 25 calorii. Acest lucru dar si gustul ei deosebit au facut sa devina o leguma foarte populara si frecvent folosita in dietele pentru slabit. Avand in vedere si valoarea sa nutritionala (vitamina C, proteine, fibre, acid folic, magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, acizi grasi Omega-3, calciu, betacaroten si carbohidrati) putem spune ca este o leguma foarte sanatoasa, iar dieta cu fasole verde este recomandata de nutritionisti. Fasolea are ingrediente importante pentru mentinerea sanatatii organismului nostru.
Nutritionistii considera fasolea o leguma foarte sanatoasa pentru tractul gastro-intestinal, are efect de normalizare a digestiei. De asemenea, ea are proprietari antiinflamatorii si un continut semnificativ de fibre, de aceea este recomandata in dieta bolnavilor cu afectiuni ale colonului, cancer de colon, astm bronsic, boala Alzheimer si artrita.
Pentru a beneficia de toate proprietatile fasolei pastai este indicat sa nu se prepare la temperaturi inalte prin prajire in ulei (deoarece astfel se distrug nutrientii), cel mai bine este sa fie gatita cu aburi.
Dieta cu fasole pastai te ajuta sa slabesti 5 kg in 7 zile
In fiecare zi se mananca fasole pastai, salata de legume, supa de legume, carne de peste si fructe. Nu se bea alcool, bauturi carbogazoase, cafea si nu se servesc produse de patiserie, bomboane, ciocolata, dulciuri, grasimi, snacks-uri, conserve si alte alimente asemanatoare care au continut caloric ridicat. Se bea ceai verde si apa plata pentru hidratarea organismului.
- Mic dejun: 200 g fasole verde fiarta in aburi asezonata cu o lingura de ulei de masline si eventual putina zeama de lamaie; se poate servi cu 2 felii de paine integrala prajita sau cu 200 g cereale integrale.
- Gustarea de la ora 10: se mananca 200 g fructe de padure (zmeura, mure, afine, capsuni) sau un fruct la alegere (mere, kiwi, ananas, citrice).
- Pranz: o portie de supa din legume (din care sa nu lipseasca fasolea pastai), sau 200 g peste fiert cu garnitura de fasole pastai fiarta in aburi.
- Gustarea de la ora 16: se serveste 150 g iaurt degresat.
- Cina: 200 g fasole pastai gatita in aburi si salata de verdeturi, rosii si castraveti.