Ghimbirul și morcovul sunt alimente foarte bune pentru slăbire, ajută la stimularea metabolismului și la pierderea grăsimilor din jurul taliei, care sunt în plus. Gustul dulce și usor picant al supei de morcovi și ghimbir te îmbie să o savurezi cu plăcere, astfel să scapi și de senzația de foame fară a te balona. Combinația de arome îți va surprinde papilele gustative și îți va stârni curiozitatea să renunți la supele clasice pentru a experimenta un preparat interesant, hrănitor și revitalizant.
Supă de morcovi și ghimbir
Pentru realizarea acestui preparat se folosesc următoarele ingrediente:
- 0,500 kg morcovi
- 2 cepe mijlocii
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 cătei de usturoi
- 1 litru supă de legume
- 300 ml suc de portocale
- 1 rădăcină mică de ghimbir
- condimente (sare, piper după gust)
- frunze proaspete de pătrunjel verde.
Mod de preparare: se face o supa din legume (ceapă, ardei, broccoli, morcovi și altele); se curăță morcovii, se spală sub jet de apă și se taie în bucați mici; se curață ursturoiul și se taie mărunt; rădacina de ghimbir se curăță de coajă și se dă pe răzătoare; ceapa se eliberează de coajă și se spală cu apă, apoi se taie mărunt și se undește în putin ulei de măsline, până dobândește o culoare aurie; din 4 portocale se obține prin stoarcere 300 ml suc proaspăt; în supa de legume se adaugă bucățelele de morcovi, ceapa undită, usturoiul, 1-2 linguri de radăcină de ghimbir rasă și puțină sare, apoi se fierbe la foc mic până ce morcovul este numai bun de mâncat; se adaugă piper după gust, sucul de portocale și pătrunjelul verde tăiat mărunt. În acest mod, supa este gata, indicat este de a fi servită imediat.
Morcovii sunt foarte buni pentru sănătate, ar trebui consumați foarte des, în orice anotimp. Această legumă este recomandată tuturor oamenilor deoarece îmbunătățește metabolismul, vederea, întărește vasele de sânge și consolidează sistemului imunitar. Morcovul hrănește tot organismul, este bogat în subtstanțe nutritive, vitamine antioxidante (A, B și C), dar și minerale necesare corpului (calciu, fier, potasiu).
Copiii au nevoie de morcov deoarece această legumă stimulează creșterea, dezvoltarea țesuturilor, a pielii, combate anemia, crește secreția de sucuri digestive, ajută în detoxifierea organismului și stimularea imunității. Morcovii au calități digestive, expectorante, antiseptive, de prevenire și combatere a infecțiilor, de eliminare a mucusului care apare în cazuri de afecțiuni respiratorii (bronșită, răceală, tuse), de vindecare a flatulenței, ulcerelor peptice, colitei, sindromului de intestin iritabil, etc.
Combinația dintre morcovi, portocale și ghimbir oferă un parfum extraordinar și o aromă deosebită. Cel mai important însă, este faptul că un astfel de preparat ajută corpul să lupte împotriva bolilor de stomac și intestin. Ghimbirul are proprietăți sedative pentru mucoasa stomacului dar este cunoscut și pentru calitățile afrodisiace (mai ales in țările din Asia). Are rol antioxidant în organism, combate radicalii liberi și poate fi folosit în prevenirea îmbătrânirii premature celulare, a bolilor cardiovasculare și a cancerului.
Ghimbirul te scapă de greață, flatulență, vărsături, disconfort gastric, digestie dificilă și de răul de mișcare. De asemenea, ghimbirul reduce simptomele multor afecțiuni și boli, ameliorează durerea de cap, alungă oboseala, este un bun antiseptic, scade nivelul de colesterol din organism, restabilește tonusul muscular, este stimulativ, revitalizant și energizant pentru corp.
Supa de morcovi și ghimbir este revigorantă, delicioasă, perfecă pentru scăderea in greutate, nu are multe calorii.