Cum să te bronzezi frumos fără să se ardă pielea după expunerea la soare?

0
129
Cum să te bronzezi frumos fără să se ardă pielea după expunerea la soare

Când vine vorba de plajă, soare și bronzat, oamenii au tendința de a cheltui o groază de bani pe produse de protecție solară, loțiuni după soare, umbrele și ochelari, și alte lucruri de care au nevoie, numai să fie siguri că nu vor suferi din cauza arsurilor solare. Mai mult decât atât, ei sunt convinși de faptul că expunerea timp îndelungat la soare poate duce la cancer de piele, o boală foarte gravă.

Pentru a se bucura de beneficiile soarelui, oamenii trebuie să respecte căteva reguli foarte simple cu privire la expunerea la razele ultraviolete și astfel să aibă grijă de starea lor de spirit și de sănătate. Indiferent că mergi la plajă, la mare, la munte, oriunde în natură, cert este că trebuie sa-ți protejezi pielea cu un produs cu factor de protecție destul de bun impotriva soarelui.

În primele două zile trebuie să lași pielea să se adapteze la razele ultraviolete, de aceea expunerea la soare, la plajă, nu trebuie să fie îndelungată. Dacă nu se exagerează cu timpul de stat la plajă, pielea are numai de câștigat. În primul rând, sub influența razelor solare, în piele se formează peste 80% din vitamina D. Specialiștii în domeniul sănătății spun că razele ultraviolete au efect bun asupra pielii, o determină să transforme un derivat de colesterol în așa numita vitamină D3, care este atât de prețioasă pentru sănătate.

Pe de altă parte, aceste raze ultraviolete sunt cele pe care poți da vina dacă se întâmplă să suferi de arsuri solare, de aceea trebuie să fii mereu atent cât timp stai la soare și cum îți protejezi pielea cu ajutorul cremelor de protecție solară. În mod normal doar 20 de minute pe zi (de câteva ori pe săptămână) reprezintă timpul optim de a te bucura de soare. În acest fel soarele va avea efect bun asupra pielii și va produce vitamina D.

Acest nutrient este foarte important pentru sănătate deoarece ajută organismul în absorbția de calciu și fosfor din alimente și în prevenirea tumorilor canceroase. În concluzie, rezervele minime de vitamina D sunt benefice pentru corp, scad semnificativ riscul de cancer, mai ales cel de piele. Important este de a nu exagera cu expunerea la soare, pielea trebuie să se obișnuiască treptat cu razele soarelui și de aceea în primele zile este indicat să se stea cel mult 30 de minute la plajă, sau să se stea la soare în mai multe ședințe, de 10-20 de minute fiecare, dimineața și dupa ora 16-17.

Citește și:  Curcumina reduce inflamația și daunele oxidative la nivelul creierului

un bronz superb

Cei care doresc să se bronzeze rapid și decid să stea un timp îndelungat la soare încă din primele 2 zile, fac o mare greșeală deoarece expunerea brutală la radiațiile ultraviolete nu va aduce niciun beneficiu pentru sănătate. Urmările vor fi dezastroase, pielea va fi afectată de arsuri solare, sau așa numitele inflamații datorate radiațiilor ultraviolete la care aceasta a fost expusă în exces.

Un semn clar că te bronzezi corect este că nu simți nici un disconfort la nivelul pielii. Trebuie să ai senzația că pielea s-a incălzit de la soare, dar nu că este foarte caldă sau chiar fierbinte la atingere. De asemenea, pielea în contact cu hainele nu trebuie să fie sensibilă, în caz contrar, este clar că ai stat prea mult la plajă.

Dacă faci plajă la ore nepotrivite (când radiațiile solare sunt puternice) să nu te miri că, după câteva ore, vei avea simptome de durere caracteristice arsurilor solare. Pentru a preveni acestea, este bine să îti protejezi pielea cu produse de protecție solară, să fii atent la timpul cât stai la plajă și să alegi perioada dimineții sau după ora 16 pentru a te bucura de soare.

Un bronz frumos îl poți obține destul de ușor respetând aceste câteva sfaturi de a sta la plajă și este un semn ca ai un nivel bun de vitamina D. Persoanele care au pielea mai închisă la culoare au avantajul de a sta mai mult timp la soare fără teama de a se arde. Și ele trebuie să folosească creme de protecție solară deoarece astfel pielea se va bronza ușor, frumos și sănătos. O atenție deosebită trebuie acordată feței, deoarece pielea este mult mai sensibilă decât pe corp și de aceea este bine să se poarte pălării de soare cu boruri largi.

În timpul verii este bine să se consume legume și fructe proaspete care sunt bogate în antioxidanți deoarece astfel pielea se va adapta mai bine la soare, iar riscul de arsuri solare va fi diminuat de substanțele active din astfel de produse, de carotenoizi, vitamine, toate cu un efect benefic asupra celulelor din țesuturile pielii și astfel cu rol de prevenire a atacurilor radicalilor liberi ce produc îmbătrânirea tegumentului dar și a inflamațiilor produse de radiațiile ultraviolete. Hidratarea este deosebit de importantă, astfel pielea va fi mai puțin uscată și fragilă din cauza soarelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.