Află cum îți poți proteja fața de soare vara

0
138
Află cum îți poți proteja fața de soare vara

Expunerea la soare poate prezenta un risc pentru față. Razele ultraviolete sunt dăunătoare tenului, mai ales dacă nu se folosește nicio cremă de protecție solară. Pe de altă parte organismul nostru are nevoie de soare, pentru a sintetiza vitamina D.

După cum se știe, soarele ne oferă posibilitatea de a ne acoperi deficitul de vitamina D, care este implicată în metabolism, are rol de susținere a tensiunii arteriale la valorile normale, de stimulare a secreției glandelor salivare și mineralizării oaselor, de asimilare a vitaminei A, dar și de consolidare a sistemului imunitar.

Soarele poate fi un prieten pentru piele sau un dușman?

Pentru a fi benefic pentru noi și a ne bucura de băile de soare, trebuie să ne protejăm pielea cu ajutorul produselor cu factor de protecție solară corespunzător. În caz contrar, pielea poate suferi arsuri solare, poate dezvolta riduri, aspectul ei devine astfel îmbătrânit, iar petele care apar la suprafața ei o fac neatractivă. Mai mult decât atât, expunerea îndelungată și neprotejată la soare crește riscul de cancer de piele.

Dacă se stă la soare, pielea trebuie protejată cu o cremă de protecție solară, aplicată din timp, cu 20 minute înainte de a merge afară.

Dacă ai fototipul de piele 1 (ochi de culoare deschisă, pistrui pe față, părul blond sau roșcat, pielea deschisă) poți suferi de arsuri solare după 10 minute de expunerea neportejată la soare. Pentru a evita arsurile solare trebuie să nu stai la plajă între orele 11-16, sau cel mult să te retragi într-un loc la umbra, sau sub o umbrelă mare de plajă pe perioada cât razele ultraviolete sunt puternice.

Trebuie să folosești o cremă de protecție solară cu factor SPF de cel puțin 30, să porți ochelari de soare cu protecție UV 100%, sa ai pe cap o pălărie cu boruri largi care să îți protejeze și părul de soare, sa te îmbraci cu haine de culoare deschisă, din fibre naturale de in sau bumbac, care să permită pielii să respire și să absoarbă transpirația.

Citește și:  Stiati ca parul nedorit de pe corp poate fi indepartat definitiv prin remedii populare acasa?
crema pentru protectie solara
crema pentru protectie solara

Dacă ai fototipul de piele 2 (pielea deschisă, destul de sensibilă, părul blond sau șaten) poți suferi de arsuri solare după 20 de minute de la expunerea la soare fără a folosi produse de protecție solară pentru piele. Pentru a preveni aceasta trebuie să alegi o cremă cu factor de protecție solară SPF 30. Celelalte măsuri de prevenire de mai sus sunt valabile și în acest caz.

Dacă ai fototipul de piele 3 (pielea nu foarte închisă, părul șaten, ochii căprui) poți suferi de arsuri solare după 30 de minute de la expunerea neprotejată la soare. În această situație trebuie să folosești o cremă cu factor de protecție solară SPF 20 sau SPF 15.

La persoanele care au fototipul de piele 4 (ochi caprui sau negri, părul șaten închis sau negru, pielea destul de închisă) apar mai rar arsurile solare, abia după 45 de minute de la expunerea neprotejată la soare. Pentru ele se recomandă o cremă cu factor de protecție solară SPF 15.

Pentru cei care sunt bruneți, au pielea de culoare închisă și ochii negri este bună o cremă de protecție solară cu SPF 15 sau SPF 10.

Cei care suferă de acnee pot alege un gel sau o loțiune de protecție solară cu un conținut redus de grăsimi. Laptele de corp hrănește pielea, mai ales dacă are în compoziția lui și vitamina E.

Crema de protecție UV este foarte eficientă deoarece substanțele sunt absorbite bine în piele, în plus are și un conținut ridicat de grăsimi. Spray-urile sunt ușor de folosit, se pulverizează și apoi se întinde soluția prin masaj ușor pe toate zonele pielii expuse la soare. Toate aceste tipuri de produse trebuie să asigure o protecție eficientă împotriva razelor ultraviolete UVA și UVB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.