În țările asiatice, ceaiul Camellia Sinensis a ajuns să fie adăugat la produsele alimentare datorită proprietăților benefice pe care le are asupra organismului. Gustul și aroma plăcută fac din acest ceai o băutură preferată de milione de oameni. Desigur acestea depind de regiunea unde frunzele de ceai s-au dezvoltat.
Camellia Sinensis reprezintă un remediu excelent pentru obezitate, deoarece ajută la arderea grăsimilor și la pierderea în greutate. Acesta este motivul pentru care a fost introdus în dietă de mulți oameni care au destule kg în plus, pentru a reuși să scape de supraponderabilitate. În plus ceaiul Camellia Sinensis este o sursă de antioxidanți care ajută în combaterea efectului nociv al radicalilor liberi din corp, la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.
Ceaiul Camellia Sinensis poate deveni cea mai importantă băutură a zilei dacă am aprecia faptul că ridică nivelul de energie și îmbunătățește sănătatea. Este la fel de bun rece cât și cald, iar pentru a fi și mai delicios se poate îndulci cu puțină miere. Această băutură poate oferi o stare de bine, de energie, iar în plus accelerează arderea grăsimilor și deci ajută la eliminarea kg în plus. Dacă îl bei dimineața, ceaiul te ajută să fii în formă întreaga zi.
Ceaiul Camellia Sinensis are vitamina C cu proprietăți antiseptice, diuretice, de neutralizare a excesului de acid din stomac, de calmare a afecțiunilor digestive.
Potrivit PubLMed, cercetătorii au ajuns la concluzia că ceaiul Camellia Sinensis are proprietăți antibacteriene puternice și ajută în prevenirea cariilor dentare. De asemenea, s-a constatat că extractul din acest ceai verde poate combate infecțiile cu E.coli, Streptococcus mutans și S. Salivarius. Acest efect puternic bactericid poate ajuta în combaterea bacteriilor care pătrund în cavitatea bucală, în stoparea înmulțirii și scăderea riscului de formare a cariilor.
Catechinele din ceaiul Camellia Sinensis indică faptul că are acțiune anticancerigenă deoarece acestea sunt polifenoli cu efect antioxidant. Potrivit cercetătorilor catechinele pot inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene și preveni dezvoltarea tumorilor la nivelul plămânilor, pancreasului, pielii și a colonului. Catechinele cresc rezistența vaselor de sânge, permeabilitatea capilarelor, scad riscul de tromboză, ateroscleroză, accident vascular cerebral și infarct miocardic.
Au efect bun și asupra pielii, deoarece sunt cei mai puternici antioxidanți naturali, previn îmbătrânirea prematură a acesteia prin combaterea efectului nociv al radicalilor liberi asupra celulelor sănătoase. Scad nivelul de colesterol din sânge, normalizează nivelul de zahăr din sânge și previn diabetul.