Cum se manifestă tulburările circulatorii la membrele inferioare? – Remedii naturale pentru prevenirea lor

0
365
Cum se manifestă tulburările circulatorii la membrele inferioare

Tulburările circulatorii la membrele inferioare se referă la bolile arteriale periferice sau la bolile vaselor de sânge. Acestea pot să apară și la membrele superioare, dar mai puțin frecvent decât la membrele inferioare. Este vorba despre aterioscleroză sau rigidizarea arterelor, despre îngustarea lor și reducerea fluxului de sânge către extremități. Principalii factori de risc ai tulburărilor circulatorii periferice sunt fumatul și consumul de alimente bogate în grăsimi.

Pentru evaluarea irigației sau aprecierea circulației periferice trebuie mers la medic, pentru un consult prin care se stabilește pronosticul și tratamentul corespunzător. Chiar și o ateroscleroză incipientă poate produce tulburări circulatorii și de aceea este bine ca boala să fie prevenită decât tratată. Dacă ateroscleroza progresează apare așa numita senzație de răceală la extremități, la picioare, ceea ce duce la reducerea rezistenței musculare la efort, accentuarea sensibilității la traumatisme minore.

Persoanele care au o circulație proastă la extremități, mai ales la membrele inferioare, pot avea un simptom frecvent întâlnit la mers rapid numit claudicație intermitentă. Acest simptom se poate repeta și la mers lent și atunci este cazul unei obstrucții a vaselor de sânge respective. Nu întâmplător unii oameni se opresc pe loc, simt o durere în gleznă, despre ei se spune că sunt ,,privitori la vitrină”. În realitate ei au simptome neplăcute și disconfort în picioare la mers și sunt nevoiți să se oprească. Durerea este simțită la mers dar și în repaus, la nivelul picioarelor, a gleznelor, apare și ziua și noaptea, în timpul somnului.

În anumite cazuri, de leziuni minime la picioare, se produce o durere la extremitățile prost irigate cu sânge. În cazuri grave, de aterioscleroză obliterantă avansată, culoarea membrului inferior (mai exact la jumătatea gambei și la nivelul labei piciorului) devine roșie-albăstruie. De asemenea, alte semne ale unei irigații sangvine deficitare sunt: vârfurile degetelor pot fi reci, este posibil să apară diferențe de temperatură între piciorul stâng și cel drept, deși sunt expuse la același mediu, hipersensibilitate cutanată, hipotonie musculară.

Citește și:  Care sunt simptomele infectiilor cu bacteria Salmonella si cum pot fi prevenite?

Ginkgo Biloba vitamine

Pentru prevenirea tulburărilor circulatorii periferice se recomandă un produs natural de la MediGrün numit Ginkgo Biloba vitamine. Acesta este un extract natural de Ginkgo Biloba și vitamine B1, B2, B6, B12, C, acid folic. Are proprietății antioxidante și este indicat pentru circulația periferică și sistemul nervos.

Are efect benefic asupra creierului, sistemului cardio-vascular, ochilor, reduce inflamațiile, ajută la dilatarea veselor sangvine, la creșterea fluxului de sânge în artere și fluidificarea sângelui, la scăderea riscului de formare a aglomerărilor de trombocite și a apariției traumatismelor cerebrale, la relaxarea vasculară a mușchilor mai ales de la nivelul gambelor, în tratamentul bolilor cardio-vasculare, sindromului premenstrual, sindromului de mâini și picioare reci, sindromului Raynaud și varicelor.

Un alt produs excelent pentru organism este extractul de afine care este realizat din aceste fructe de pădure cu proprietăți antioxidante puternice și numeroase elemente biologic active: vitamine A, B, C și E, magneziu, potasiu, cupru, mangan, fosfor, zinc, foarte importante pentru sănătatea organismului. Acest lucru ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și a prevenirii îmbolnăvirii organismului.

Extractul de afine este anticancerigen, are efect de reducere a nivelului de colesterol din sânge, de prevenire a bolilor de inimă și a aterosclerozei. Alte beneficii ale extractului de afine sunt asupra creierului și sistemului nervos central, menținerea sănătății ochilor (prin conținutul de antocianozide care previn pierderea vederii) și a funcției normale a tractului urinar, întărirea mușchiului inimii, combaterea stărilor de nervi și prevenirea degenerării neuronilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.