Pentru a scădea în greutate trebuie să fim atenți la ce alimente consumăm pentru a ne menține sănătatea. Obezitatea ne afectează încrederea în sine dar și sănătatea, ne poate crea boli cardiace, diabet, hipertensiune arterială. Pentru a preveni obezitatea sau acumularea de kg în plus trebuie să ne stimulăm metabolismul, să reducem aportul caloric zilnic, să facem sport, să ne creștem arderea de calorii, să mâncăm alimente sănătoase (fructe și legume proaspete) pentru ca organismul să proceseze normal ceea ce consumăm la fiecare masă.
Ceaiul verde
Ajută la stimularea metabolismului și scăderea în greutate. Are catechine cu proprietăți antioxidante ce previn îmbătrânirea prematură a organismului și enzime ce îmbunătățesc starea de sănătate. Ceaiul verde ajută la detoxifierea organismului, prevenirea infecțiilor gastrice și intestinale, scăderea nivelului de colesterol rău din sânge, prevenirea aterosclerozei, bolilor cardiace, atacurilor cerebrale.
Ardeiul iute
Are efecte revigorante pentru organism și stimulante pentru metabolism. Ardeiul Capsicum annuum oferă acea senzație de iuțeală care stimulează secreția de endorfine, induce o stare de bine și de aceea apare pofta de a consuma acest condiment. În plus ajută la eliminarea toxinelor din organism și scade riscul de boli cardiovasculare, degenerative, cancer.
Stimulează circulația sangvină, are acțiune antibacteriană și analgezică în organism, decongestionantă pentru căile respiratorii, previne și calmează durerile menstruale, scade tensiunea arterială și previne ateroscleroza, formarea cheagurilor de sânge, atacurile cardiace și cerebrale.
Citricele
Au efecte antiseptice, de accelerare a metabolismului, de calmare a stărilor de greață, vomă, constipație și viermi intestinali. Lămâia ajută la eliminarea toxinelor și tratarea afecțiunilor stomacale și intestinale (diaree, constipație, infecții).
Piperul negru
Are o aromă deosebită, intensă, este un bun antioxidant și are efect de stimulare a metabolismului. Cei care vor să slăbească îl pot folosi în dietă deoarece intesifică digestia și încetinește acumularea de grăsime sau țesut adipos. Piperul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, poate combate infecțiile bacteriene și cu paraziți (ce sunt cauza îmbolnăvirii organismului).
Merele
Stimulează metabolismul și au rol detoxifiant pentru organism. Pectina din mere elimină rezidurile din intestine, se atașează de metalele toxice și le elimină din corp, are efect laxativ, combate constipația și reglează scaunele. Aceste fructe sunt recomandate persoanelor diabetice deoarece normalizează nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială, scade nivelul de colesterol din sânge.
Ghimbirul
Are proprietăți medicinale, stimulează metabolismul, apetitul alimentar, secreția sucurilor digestive, calmează colicile și spasmele intestinale, stările de greață și vomă, ajută în tratamentul infecțiilor gastro-intestinale. Rădăcina de ghimbir are proprietăți decongestionante pentru sinuzite, dar și proprietăți antioxidante care ajută în combaterea atacului nociv al radicalilor liberi și prevenirea îmbătrânirii premature a organismului.