O dieta hranitoare iti asigura elementele nutritive necesare functionarii normale a organismului si deci nu iti afecteaza sanatatea. Mai mult decat atat, o astfel de dieta este foarte delicioasa si te ajuta sa scapi de kg in plus deoarece are un numar mic de calorii.
Dieta hranitoare are un continut semnificativ de proteine ceea ce face ca dupa asimilarea alimentelor sa nu apara o senzatie intensa de foame. Un astfel de regim alimentar se tine timp de 7-10 zile si ajuta la scaderea in greutate. Se consuma in special branzeturi, oua fierte, peste si cartofi fierti. Se bea multa apa plata pentru hidratarea organismului. De asemenea nu trebuie sa lipseasca ceaiul verde care ajuta la scaderea in greutate si cafeaua fara zahar.
Meniul pentru o zi
- Mic dejun: o cana cu ceai verde indulcit eventual cu o lingurita de miere, 80-100 g branza de vaci sau cascaval.
- Pranz: 2 oua fierte, 180-200 g branza de vaci (cas, urda sau alt tip de branza) si apa plata sau o cana cu ceai verde.
- Cina: 80 g peste fiert sau preparat la gratar, 100 g cartofi fierti cu sos de ciuperci, o cana cu ceai verde si eventual o cafea neindulcita.
O alta variata a acestei diete poate cuprinde un meniu din carne, orez si legume. Trebuie evitat consumul de alcool si zahar. Se foloseste foarte putina sare.
Meniul pentru o saptamana
Prima zi
- Mic dejun: 250 salata de varza cruda proaspata asezonata cu o lingura de ulei de masline, putina zeama de lamaie si sare; un pahar cu apa plata.
- Pranz: 150 g salata de morcovi cruzi rasi pe razatoare cu putin ulei de masline si 5 linguri de orez fiert; un pahar cu apa plata.
- Cina: 140 g peste fiert sau preparat la gratar cu salata verde asezonata cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie, o felie de paine prajita.
A doua zi
- Mic dejun: orez fiert in lapte fara zahar si 220 ml suc natural de mere.
- Pranz: 200 g peste fiert cu salata de fructe (portocale, mere, pere) sau un pahar cu suc de citrice.
- Cina: carne la gratar cu salata verde asezonata cu ulei de masline, sare si zeama de lamaie, o felie de paine prajita.
A treia zi
- Mic dejun: o salata de fructe (mere, portocale, banane, pere) si un pahar cu suc de citrice.
- Pranz: 240 g fasole fiarta cu salata de varza cruda asezonata cu putin ulei de masline si o felie de paine prajita.
- Cina: carne fiarta sau preparata la gratar fara ulei, salata verde asezonata cu putin ulei vegetal si zeama de lamaie, o felie de paine prajita si un pahar cu suc de citrice.
A patra zi
- Mic dejun: un pahar cu suc natural din mere, portocale si alte fructe la alegere.
- Pranz: 180 g conopida fiarta in aburi cu orez fiert, o felie de paine prajita si ca desert fructe (un mar, o portocala, un kiwi, etc).
- Cina: 180 g peste fiert sau preparat la gratar fara ulei, 2 cartofi fierti si o felie de paine prajita.
A cincea zi
- Mic dejun: orez fiert in lapte fara zahar si un pahar de apa plata.
- Pranz: 200 g salata de legume si o felie de paine.
- Cina: salata verde, din varza sau morcovi, o felie de paine prajita.
A sasea zi
- Mic dejun: 150 g salata de varza cruda asezonata cu putin ulei de masline, sare si zeama de lamaie, o felie de paine prajita.
- Pranz: 200 g salata din legume (morcovi, varza, telina).
- Cina: 100 g orez fiert, salata verde asezonata cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si sare, o portocala sau un grapefruit.
A saptea zi
- Mic dejun: 200 g salata de fructe (mere, caise, prune).
- Pranz: o portie de orez fiert cu miere de albine si bucatele de fructe la alegere.
- Cina: 180 g peste fiert cu salata si o felie de paine prajita.