Menta, dureri de burtă, deranj la stomac – Infuzia de mentă vindecă stomacul supărat

0
909

Menta este una din cele mai importante plante medicinale când vine vorba despre probleme ale sistemului digestiv. Pregătește rapid o infuzie de mentă și folosește acest tratament eficient pentru stomac, el are și efect hidratant. Menta este bună pentru problemele sistemului digestiv, este o plantă medicinală utilizată frecvent acasă.

Află cum folosim menta pentru ameliorarea problemelor stomacului și pentru scăderea în greutate.

Navigare rapidă în articol:

  1. Infuzia de mentă
  2. Menta te scapă rapid de simptomele deranjului la stomac
  3. Menta ameliorează stările de greață și vărsături
  4. Menta ajută la pierderea în greutate

1. Infuzia de mentă

Pregătirea unei infuzii de mentă este simplă. Se pune o cantitate de aproximativ 250 ml de apă la încălzit într-un ibric, iar în momentul când apa a ajuns la temperatura de fierbere, se adaugă o linguriță de frunze de mentă (5 g) și se lasă la infuzat timp de 5-10 minute. Infuzia obținută se strecoară și se bea. Gustul ei este mentolat și plăcut, nu este nevoie să adaugi miere sau zahăr.

Află aici cum se prepară ceaiul de mentă marocan, care este revigorant și are un gust minunat.

2. Menta te scapă rapid de simptomele deranjului la stomac

Durerile de burtă și diareea sunt simptome cauzate de indigestie, deranj la stomac și enterocolită. Aceste probleme sunt greu de suportat și pot fi ameliorate cu infuzia de mentă. Prin urmare, este simplu să folosești acest remediu naturist. Trebuie să ai întotdeauna frunze de mentă în casă, le poți cumpăra de la plafar, sau îți poți pregăti din timp, în fiecare an, mentă uscată pentru ceai și infuzie (cumperi planta de la piață).

Menta este foarte bună pentru problemele stomacului. Cercetătorii au demonstrat prin studiile lor eficacitatea plantei medicinale în multe probleme digestive. Pentru a ameliora simptomele de diaree, crampe, dureri de burtă trebuie să bei o cană cu infuzie de mentă imediat.

Poți servi infuzia de mentă caldă sau rece. În combaterea deranjului la stomac ajută și consumul de frunze proaspete de mentă.

Problemele colonului

Studiile cercetătorilor arată că menta poate calma și simptomele sindromului de colon iritabil; infuzia din plantă relaxează musculatura tractului intestinal, normalizează contracțiile, calmează durerile, elimină gazele sau mucozitățile, elimină balonarea și disconfortul abdominal.

De această problemă de sănătate suferă multe femei, dar și bărbați. În acest caz apar simptome greu de suportat:

  • Dureri de burtă sau dureri abdominale
  • Diaree sau constipație
  • Balonare, gaze intestinale și crampe.

Toate aceste simptome pot fi ameliorate și eliminate cu infuzia de mentă.

3. Menta ameliorează stările de greață și vărsături

Când ai senzație de vomă, ar trebui să te gândești care ar putea fi cauza acestui simptom. Senzația de vomă nu apare fără o cauză anume, de regulă este o reacție a organismului, generată de:

  • Infecții gastro-intestinale, create de bacterii și virusuri, de consumul de alimente deteriorate
  • Consumul exagerat de alimente prea condimentate sau nesănătoase (ex. produse fast-food)
  • Administrarea unor medicamente care au reacții adverse.

Infuzia de mentă este un remediu bun în acest caz, pentru că are diverse substanțe – limonen și cineol – care au efect antispasmodic și liniștitor asupra mușchilor. De regulă în afecțiunile stomacului și stările de vomă, apar spasme musculare la abdomen, care pot fi calmate cu ajutorul infuziei de mentă.

Citește și:  Tratamente naturiste pentru hipertensiunea arteriala

Această plantă medicinală are și mentol, despre care cercetătorii au spus că are efect antivomitiv.

4. Menta ajută la pierderea în greutate

Menta este o plantă medicinală, folosită frecvent de oameni, chiar și în combinație cu alte plante în ceaiuri eficiente pentru cei care vor să slăbească. Infuzia din mentă se realizează ușor acasă și are efect bun în pierderea în greutate.

Menta îmbunătățește metabolismul

Stimularea metabolismului este importantă pentru scăderea în greutate. Dacă metabolismul este lent, atunci el nu contribuie la arderea grăsimilor. Cu ajutorul infuziei de mentă poți avea un metabolism corespunzător, astfel digestia se va face mai bine și corpul se va menține sănătos.

Menta este o plantă medicinală excelentă pentru oamenii care vor să slăbească. Ea conține vitamina B3 și eugenol, cu efect bun în stimularea funcțiilor gastrice. Prin urmare, cei care beau infuzie de mentă sau ceai de mentă, au șanse să piardă în greutate. Infuzia stimulează metabolismul, va avea loc transformarea rapidă a alimentelor în energie și arderea eficientă a grăsimilor.

Menta are vitamine B (B1, B2, B3) care ajută la reducerea kg în plus. Infuzia de mentă este o alegere bună pentru pierderea în greutate, pentru emulsionarea și eliminarea grăsimilor din organism.

Menta îmbunătățește digestia și previne stocarea grăsimilor

Infuzia de mentă are efect benefic asupra sistemului digestiv. Dacă suferi de indigestie, din cauza faptului că ai o alimentație nesănătoasă, atunci ar fi indicat să bei zilnic cel puțin o cană de infuzie de mentă. Poți bea și 2-3 căni de infuzie de mentă zilnic.

Menta este un remediu natural ce reduce indigestia, durerile stomacale și balonarea. Planta este o alternativă convenabilă la medicamentele pentru reducerea acestor simptome, care pot da și efecte secundare. Menta are aromă plăcută și nu dă efecte adverse.

De regulă, persoanele care au un grad de obezitate și deci mai multe kg în plus, probabil au o dietă neadecvată, bogată în grăsimi și alte produse nesănătoase. Organismul consumă substanțele din aceste alimente și stochează grăsimile. Astfel se ajunge la acumularea kg în plus. Dacă se bea infuzie de mentă, se combate indigestia și se reglează funcțiile sistemului digestiv.

Specialiștii în nutriție recomandă oamenilor să-și modifice obiceiurile alimentare, să consume mai multe fructe și legume, produse bogate în nutrienți necesari sănătății organismului. Ei recomandă și infuzia de mentă pentru ameliorarea simptomelor problemelor digestive și hidratarea organismului.

Infuzia de mentă îmbunătățește digestia și ajută la scăderea în greutate.

Infuzia de mentă are efect benefic asupra bilei și sistemului digestiv

Un rol deosebit în sistemul digestiv îl are vezica biliară. Secreția biliară trebuie să se realizeze normal pentru ca procesul digestiv să se facă bine. Dacă secreția bilei este slabă, atunci organismul nu poate pierde în greutate.

Infuzia de mentă crește secreția biliară și deci ajută în procesul de pierdere în greutate. Menta are mentol și substanțe flavonoide care sunt bune în dieta persoanelor care vor să scape de kg în plus. Prin conținutul de mentol, această plantă medicinală poate ameliora congestia nazală, tusea, poate reduce disconfortul respirator și elimina respirația urât mirositoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.