Polenul de pin – cel mai bun produs pentru imunitate

0
85

Pinul este un arbore frumos de la care în medicina populară se utilizează mugurii, conurile, scoarța, rășina și polenul florilor. Primăvara poți vedea roiuri de albine care zboară în jurul acestor copaci, pentru a culege polenul florilor discrete.

Polenul de pin se obține din celulele reproducătoare de pe staminele florilor de pin. Este o parte foarte importantă a acestui arbore, pentru că are foarte mulți nutrienți. Polenul de pin are numeroase vitamine (A, B, C, E), aminoacizi esențiali, substanțe flavonoide, minerale și alte elemente vitale.

Despre polenul de pin s-a spus că este cel mai bun polen de flori, natural, care întărește imunitatea organismului. Polenul de pin se poate cumpăra de la plafar.

Se ia o linguriță de polen de pin de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Este recomandat să se combine polen de pin cu miere.

Polenul de pin – Beneficii pentru imunitatea organismului

Conform studiilor realizate de cercetătorii din China, polenul de pin este considerat „cel mai bun produs pentru celule”. Un renumit om de știință francez A. Kaye a spus că: „Timp de cinci secole, nu s-a găsit niciun produs biologic activ care să depășească proprietățile polenului de pin”.

Polenul de pin are numeroase beneficii pentru organism:

  • este cel mai eficient produs pentru imunitate
  • are proprietăți analgezice, antibacteriene, antiinflamatoare, anti-îmbătrânire, antitumorale, de stimulare a imunității organismului
  • combate răceala, are efect pozitiv asupra ficatului
  • ajută la eliminarea toxinelor din organism
  • are antioxidanți care previn oxidarea proteinelor
  • ajută în cazuri de diabet zaharat, afecțiuni ale prostatei
  • reduce oboseala și crește vitalitatea organismului
  • oprește dezvoltarea neoplasmelor, este un remediu pentru unele tipuri de cancer
  • ameliorează constipația, disbacterioza, inflamația și alte probleme gastrointestinale
  • este un remediu foarte bun pentru bolile pulmonare, cum ar fi tuberculoză și covid
  • ajută la creșterea rezistenței organismului
  • promovează creșterea longevității
  • încetinește procesul de îmbătrânire prematură a organismului.

Polenul de pin are peste 200 nutrienți naturali și elemente active pure. Acest produs are efecte vindecătoare datorită acestor elemente vitale – vitamine, minerale, aminoacizi esențiali.

Alte beneficii ale polenului de pin:

Normalizarea sistemului nervos

Polenul de pin are o cantitate semnificativă de nutrienți care normalizează funcțiile sistemului nervos și stimulează dopamina – hormonul stării de bine. Prin consumul de polen de pin se previn multe probleme grave de sănătate precum:

  • anxietate, depresie, nervozitate
  • accident vascular cerebral
  • demență, alte tulburări mintale.
Citește și:  6 condimente care ajută în lupta împotriva cancerului de piele

Oamenii care sunt stresați, anxioși, depresivi și nervoși pot face un tratament cu polen de pin. Acest supliment alimentar natural ajută în calmarea stărilor de nervozitate, reduce excitabilitatea și crește vitalitatea.

Polenul vindecă depresia și este un remediu foarte bun pentru oamenii care suferă în mod frecvent de stres.

Normalizează activitatea intestinală

Prin consumul de polen de pin se normalizează eficiența ficatului, a tractului gastrointestinal, a inimii și a creierului. Polenul stimulează metabolismul, activează intestinele, restabilește microflora intestinală, îmbunătățește peristaltismul și pofta de mâncare.

Acest polen poate accelera sinteza glicogenului și poate îmbunătăți funcțiile ficatului. În acest mod se previne apariția depozitelor nocive de grăsime în ficat, se scade riscul de ficat gras, ciroză și alte boli de ficat.

Îmbunătățirea funcției sistemului circulator

Polenul de pin are efect benefic asupra activității sistemului circulator, reduce nivelul de colesterol rău din sânge, scade riscul de apariție al cheagurilor de sânge. De asemenea, polenul de pin crește elasticitatea vaselor de sânge și nivelul de hemoglobină din sânge (deci combate anemia).

Polenul de pin este un produs foarte bun pentru inimă, reduce riscul de atrofie a mușchiului inimii, scade riscul de ateroscleroză, atac de cord și hipertensiune arterială.

Beneficii asupra pielii

Polenul de pin reduce oboseala, îmbunătățește sănătatea pielii și a părului. Are o capacitate excelentă de a stimula regenerarea celulelor pielii și de a le hrăni cu nutrienți. Poate îmbunătăți metabolismul pielii și este utilizat în multe preparate cosmetice.

Prin aportul de vitamine și antioxidanți, polenul de pin combate oxidarea excesivă a lipidelor și a proteinelor, previne procesul de îmbătrânire prematură a organismului.

Unii oameni colectează polenul de pin, iau cu grijă conurile care au inflorescențe galbene, le taie cu grijă, apoi le pun la uscat. Când acestea s-au uscat foarte bine, le scutură și le cern printr-o sită. Astfel colectează polenul de pin și îl păstrează într-un borcan din sticlă.

În China se prepară medicamente din polen de pin și se utilizează acest polen ca supliment alimentar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.