Curcuma și miere – Rețeta care crește imunitatea organismului

0
45

Amestecul a două ingrediente – curcuma și miere – ajută la creșterea imunității. Curcumina este o substanță activă din turmeric, care are acțiune benefică pentru sănătatea organismului. Pudra de curcuma este un condiment galben, ușor aromat, care se folosește în gastronomie. Află de ce ar trebui să folosești în mod frecvent această rețetă, realizată din curcuma și miere.

Navigare rapidă în articol:

  1. Rețeta din curcuma și miere
  2. Curcuma – proprietăți și beneficii
  3. Mierea te ajută să ai o sănătate optimă

1. Rețeta din curcuma și miere

Această rețetă are numeroase beneficii pentru sănătate și se realizează astfel:

  • Se folosește 100 g miere și o lingură de curcuma
  • Prin amestecarea acestor două ingrediente se obține un preparat natural excelent pentru sănătate
  • Se consumă câte o linguriță de amestec dimineața pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

Dacă acest amestec se consumă zilnic se obțin multe avantaje pentru sănătate.

Proprietăți și beneficii

Despre curcuma cu miere se spune că:

  • Vindecă multe afecțiuni și boli
  • Crește imunitatea organismului
  • Ajută în tratamentul artritei reumatoide
  • Previne leucemia, boala Alzheimer, cancerul
  • Este un excelent antiseptic natural
  • Elimină toxinele și substanțele chimice nocive din organism
  • Previne și combate răcelile și infecțiile sezoniere
  • Stimulează metabolismul și ajută la scăderea în greutate
  • Reduce inflamațiile, simptomele de varicelă, indigestie, etc.

Consumă acest preparat în fiecare dimineață și îți vei proteja organismul de boli grave. Această combinație reprezintă un bun remediu împotriva infecțiilor bacteriene și problemelor hepatice.

Studiile cercetătorilor arată că acest condiment – numit curcuma – poate ajuta în reducerea inflamaților severe. Curcuma are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii și poate preveni îmbolnăvirea organismului. Prin acțiunea antiinflamatorie se ameliorează simptomele de artrită, osteoartrită.

Cercetătorii spun despre curcuma că este eficientă în tratamentul bolilor respiratorii, hepatice, neurologice, autoimune.

2. Curcuma – proprietăți și beneficii

Acest condiment are proprietăți benefice pentru sănătatea organismului: animicrobiene, antiinflamatorii, antibacteriene, anticancerigene. Curcuma are flavonoide, antioxidanți și alte elemente active care ajută la sănătatea generală a corpului.

Îmbunătățește funcția creierului

Există studii care arată faptul că acest condiment poate ajuta la regenerarea celulelor creierului. Curcuma suprimă acumularea plăcilor de beta-amiloid din creier și îmbunătățește funcția cerebrală.

Prin consumul de curcuma se previne boala Alzheimer.

Combate cancerul

Curcuma are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante și ajută în tratamentul multor tipuri de cancer. Există studii care sugerează că poate fi folosită în ameliorarea simptomelor cancerului de ficat, plămân, stomac, colon.

Conform unui studiu de pe NCBI, curcuma are efecte anticancerigene, inhibă creșterea tumorilor. Consumul de curcuma crește eficacitatea chimioterapiei și ameliorează efectele secundare ale acestui tratament împotriva dezvoltării cancerului.

Flavonoidele (care apar și în curcuma) sunt eficiente în prevenirea bolilor comune cum este cancerul, boala Alzheimer, bolile cardiovasculare, diabetul, artrita reumatoidă, osteoporoza, accidentul vascular cerebral. Aceste substanțe au efecte antiinflamatorii, antialergice, antivirale.

Citește și:  Aripa-ingerului (Caladium bicolor), planta otravitoare

Cercetătorii au demonstrat cum acest condiment are efecte terapeutice asupra mutor tipuri de cancer. Studiile lor arată că în curcuma sunt compuși ce previn formarea și dezvoltarea tumorilor. Prin consumul regulat de curcuma se inhibă dezvoltarea cancerului și se menține sănătatea organismului.

3. Mierea te ajută să ai o sănătate optimă

Mierea întărește sistemul imunitar cu vitamine, minerale, antioxidanți. Acest îndulcitor este foarte sănătos pentru organism și poate fi folosit zilnic la ceai, infuzie, cafea, etc.

Consumul de miere scade riscul de cancer, diabet, boli de inimă. Mierea poate ameliora tusea, stresul, oboseala, durerea, alergiile, etc.

Prin introducerea mierii în dietă se reduce grăsimea corporală, se consolidează imunitatea și se crește longevitatea.

Mierea îți îmbunătățește sănătatea!

Se spune că mierea și sănătatea merg mână în mână. Cercetătorii au demonstrat beneficiile mierii și au spus că este apreciată mai ales pentru proprietățile ei antioxidante, antimicrobiene, de prevenire a îmbătrânirii premature și a bolilor degenerative.

Prin consumul frecvent de miere se obțin multe avantaje:

  • Se crește imunitatea organismului
  • Se ameliorează oboseala, stresul și alergiile
  • Se previn bolile cardiovasculare
  • Se oferă un plus de energie organismului, etc.

Mierea are proprietăți anticancerigene

Conform unui studiu realizat de cercetători, mierea este un aliment natural care are efect antioxidant puternic și poate îmbunătăți imunitatea. Mierea are proprietăți inflamatorii și antimicrobiene, ajută la vindecarea rănilor, elimină radicalii liberi și combate cancerul.

Cercetătorii au spus despre miere că are proprietăți medicinale deosebite:

  • Are un conținut ridicat de substanțe flavonoide și compuși fenolici, are activitate antioxidantă ridicată
  • Previne dezvoltarea cancerului
  • Are efect în reducere infecțiilor fungice ale pielii și a bolilor parazitare
  • Stimulează imunitatea, scade riscul de infecții cronice (ce pot duce la dezvoltarea cancerului de stomac, de prostată și de vezică biliară)
  • Este un puternic antimicrobian natural, este un bun remediu împotriva stafilococilor
  • Combate infecțiile cronice cu microorganisme
  • Este un aliment cu efect puternic antiinflamator
  • Ajută în tratamentul psoriazisului vulgar și al dermatitei
  • Atenuează durerea și inflamația acută.

Mierea este bogată în flavonoide ce au proprietăți anticancerigene.

Combate obezitatea

Prin consumul de miere se menține sub control obezitatea și se scade riscul de cancer. Studiile cercetătorilor sugerează că există o legătură între obezitate, inflamația cronică și stresul oxidativ. Ei au spus că oamenii care suferă de obezitate au un risc de 1,5-3,5 ori mai mare de a face cancer, comparativ cu oamenii care au o greutate normală.

Dacă acest aliment este introdus în dietă se poate preveni și combate obezitate și se poate scădea riscul de a dezvolta cancer. Oamenii de știință au spus că adipocitele pot spori proliferarea de celule canceroase și pot duce la cancer de colon. De asemenea, ei au precizat că riscul de cancer colorectal apare îndeosebi la oamenii cu diabet și obezitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.