Îngrijirea corectă a părului și produsele recomandate

0
136
Îngrijirea corectă a părului și produsele recomandate

Chiar daca natura te-a inzestrat cu un par frumos si matasos, depinde de tine sa il pastrezi asa prin modul in care acorzi atentie pentru ingrijirea parului. In randul persoanelor de sex feminin, parul le da, de obicei, multa bataie de cap. Parul frumos si matasos este idealul oricarei femei, fiind privit ca o emblema a frumusetii. Este important sa stii cum sa iti multumesti podoaba capilara pentru ca aceasta sa nu te lase la greu.

Dupa cum bine stim, spalarea este primul pas in ingrijirea parului. Desi pare cat se poate de simpla, samponarea are regulile ei pe care trebuie sa le respecti. Asa cum produsele pentru ingrjirea tenului se aleg in functie de tipul de ten, si cele destinate ingrijirii parului au aceeasi regula. Parul fiecarei persoane are nevoi diferite, dezvoltandu-se o intreaga industrie in jurul sampoanelor de toate felurile.

Alegerea acestor produse se face doar dupa ce ai observat nevoile parului tau. Exista o gama variata de sampoane pe piata: pentru par uscat, cu tendinta de ingrasare, matasos, ondulat etc, toate sunt destinate ingrijirii parului. Samponarea trebuie facuta cu grija. Daca ai parul de lungime medie, este suficienta o lingurita de sampon.

Acesta se intinde pe parul ud si pieptanat in prealabil, masand usor cu buricele degetelor si nu cu unghiile. Masajul scalpului pune sangele in miscare si ajuta la cresterea sanatoasa a parului. Firele parului se spala ca pe un ciorap fin, fara sa fie lipite de scalp pentru a evita incalcirea si ruperea lor. Samponul se lasa sa actioneze 3-4 minute. Evita sa iti clatesti parul cu apa fierbinte, deoarece aceasta acelereaza secretia de sebum.

Si balsamul ocupa un loc important pentru ingrijirea eficace a parului. Rolul acestuia este de a reda firelor de par stralucirea si elasticitatea naturala. Acesta contine diferite ingrediente care ajuta firele de par in functie de nevoile pe care le au. Si balsamul, ca si samponul se alege, deci, tinand cont de necesitatile parului.

Exista produse care au rol hidratant (contin ingrediente care retin apa in firul de par), reparator (contin proteine care refac firul de par), hranitor (contine extracte naturale care ajuta parul uscat sa isi recapate stralucirea), energizant sau fortifiant. Balsamul se aplica de-a lungul firelor de par si nu pe scalp, doarece promoveaza productia de sebum. Si acest produs, ca si samponul, se lasa sa actioneze cateva minute. La sfarsit, limpezeste-ti parul cu un jet de apa rece, pentru a-l face sa straluceasca si pentru a inchide foliculii.

Îngrijirea corectă a părului

Dupa ce ai terminat cu spalarea, infasoara-ti parul intr-un prosop pentru 10 minute pentru a retine cat mai mult din apa. Nu iti freca parul cu prosopul, acest lucru va duce doar la ruperea firelor de par. Acest risc este la fel de mare si cand vine vorba de pieptanarea parului ud, de aceea trebuie procedat cu grija mare. De cele mai multe ori, apelam la uscatorul de par, din cauza grabei sau pentru ca in acest mod parul se poate si coafa.

Citește și:  Tendințele din acest an la coafuri - Părul lung și drept

Insa, din cand in cand, este de preferat sa iti lasi parul sa se usuce natural, fiind varianta cea mai sanatoasa pentru par. Inainte sa iti aranjezi parul pe baza de caldura, cu uscatorul, ondulatorul sau placa este esential sa folosesti un produs care il protejeaza impotriva caldurii degajate de acestea. In urma folosirii excesive a acestor metode, parul poate deveni uscat si fragil, capatand un aspect nesanatos.

Mastile au de asemenea un rol important in ingrijirea parului. Acestea sunt ca un cadou pentru parul tau. Tratamentul saptamanal actioneaza in profunzimea firelor de par, dar si la nivelul radacinilor. Si pentru acestea exista o gama larga de produse in supermarketuri, dar poti alege si varianta mastilor naturale, facute acasa. In acest sens, poti folosi masca cu ou si ulei de masline. Se amesteca doua oua cu patru lingurite de ulei de masline si se aplica amestecul astfel obtinut pe toata lungimea parului. Se lasa sa actioneze 10 minute.

Ouale hranesc radacina parului, iar uleiul tonifica firul de par. Mastile de fructe sunt o sursa perfecta de vitamine pentru parul tau. Poti incerca masca cu banane si portocale. Se zdrobesc doua banane pana obtii un piure. Peste acesta se pune sucul stors de la o portocala si cinci lingurite de miere. Amestecul se aplica pe par si se maseaza bine, ca si la samponare. Se lasa sa actioneze doua ore, cu parul infasurat intr-un prosop. Dupa aceasta, spala-l cum faci in mod normal.

Ingrijirea parului vopsit are nevoie de mai multa atentie si de respectarea anumitor pasi care te vor ajuta sa iti protejezi parul de efectele negative pe care le poate avea din cauza chimicalelor pe care le contine vopseaua. Alege o vopsea blanda, care nu contine amoniac. Produsele care contin ulei de cocos si unt de karite previn aparitia iritatiilor, fiind emoliente pentru scalp. Pentru prima spalare dupa vopsire amesteca sampon cu putin apa si cu ulei de argan (acesta hidrateaza din plin firul de par).

Ingrijirea parului necesita atentie si timp, insa respectand regulile, te poti bucura de o podoaba capilara stralucitoare care iti va da incredere in tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.