Căderea părului este o problemă, află cauzele și soluțiile

0
156
Căderea părului este o problemă, află cauzele și soluțiile

Atunci cand ne cade parul, devenim ingrijorati. Ne gandim ca poate ceva nu e in regula cu noi, ca la nivelul organismului nostru se petrec anumite modificari, ca suferim de vreo boala sau ca pur si simplu avem lipsa de ceva substante organice. Sunt diverse motive pentru care ne cade parul, mai ales toamna si primavara, intr-adevar printre acestea se gasesc schimbarile de temperatura, modificarile din corpul nostru, lipsa anumitor substante ce trebuie asimilate mai mult sau mai putin in functie de anotimp/clima sau diferite circumstante pur si simplu.

Daca insa ne cad cam 30-40 de fire pe zi, nu exista motiv de ingrijorare, totul este normal, atunci cand suma firelor de par pierdute depaseste 100, trebuie sa luam masuri si sa consultam poate nu specialisti, dar macar cateva idei de pe maestrul Google. Ajutorul va veni simplu si practic, in cel mai scurt timp.

Cauze reale pentru care ne cade parul

Parul sanatos si radiant este dorinta oricarui om, mai ales a sexului frumos, dar sa nu negam ca si a sexului puternic. Mai mult, oricine isi doreste atunci cand isi face o coafura sa aiba ce sa aranjeze si sa arate cat mai placut. Acest lucru este realizabil, bineinteles, doar daca avem cu ce face si cum face. Parul ne uimeste cateodata, mai ales daca stam sa ne gandim ca viteza lui de crestere este de circa un centimetru pe luna. Atunci cand numarul firelor cazute depaseste 100, spuneam, este un adevarat motiv de ingrijorare, dar cu diversitatea tratamentelor de elita ce exista in ziua de azi nu mai trebuie sa ne facem griji. Apelam doar la ceea ce avem nevoie cu o mica consultare in prealabil si problema e ca si rezolvata.

Sa vedem totusi de ce ne cade parul intr-adevar. Printre principalele cauze ale pierderii excesive ale parului se numara: afectiunile genetice ce duc la dereglarea functiilor glandelor sebacee, urmari ale acestora fiind schimbari din punct de vedere calitativ si cantitativ ale sebumului la nivelul scalpului, astfel se declanseaza seboreea, ceea ce inseamna ingrasarea firului de par intr-un interval de timp relativ scurt.

Alte cauze pentru care ne cade parul, destul de comune, pe care tindem sa nu le bagam in seama ar fi: folosirea de sampoane si tratamente total nepotrivite tipului de par pe care il avem (de multe ori nu stim cum sa clasam podoaba capilara intr-o anumita categorie), periatul brutal cu diverse obiecte din material plastic ce dauneaza firului de par, atacandu-l grav, un regim alimentar haotic, lipsit de vitamine, fibre, minerale, proteine sau antioxidanti, neglijarea regulilor minimale de ingrijire a podoapei capilare (spalatul prea des sau prea rar in primul rand, folosirea de geluri, spume, fixative)

Poluarea din atmosfera (mai ales daca traim intr-un mediu ultra urbanizat cu circulatie intensa de autovehicule si numeroase fabrici), neaerisirea parului (nu e bine sa-l purtam prins strans in coada de cal sau impletit), folosirea de substante colorante mult prea puternice, expunerea excesiva la soare, vant, ger, ploaie, zapada, utilizarea produselor prea concentrate pentru fixare sau coafare, curele de slabit agresive sau tratamente cu hormoni masculini duc tot la caderea parului in exces. Chiar si o interventie chirurgicala sau o boala infectioasa, intoxicatiile, sarcinile sau menopauza pot duce la caderi masive de par, cat si starile depresive, afectiunile aparatului digestiv sau stresul.

Citește și:  Amber - colier de chihlimbar recomandat ca remediu pentru dentitie

caderea parului

Cum combatem caderea parului?

Cand ne cade parul, trebuie sa apelam fie la produse ce se comercializeaza pe piata larga, fie la un specialist ce ne va recomanda o serie de pilule, fie la vreun sfat babesc cu cine stie ce leacuri naturiste (care de regula fac chiar minuni). Toamna, numarul firelor de par ce cad este in continua crestere, deci toamna nu se numara numai bobocii ci si firele de par pierdute. Atmosfera de toamna nu afecteaza doar psihicul si starea noastra zilnica ci si organismul.

Solutiile pentru care optam impotriva caderii parului sunt diverse. Ele difera in functie de sex, tipul scalpului, al firului de par, al organismului etc. O adevarata terapie include administrarea de vitamine si produse dermato-cosmetice care au fost create special pentru tratamentul scalpului atat la femei cat si la barbati.

Alte variante ar mai fi solutiile aplicate local si anume spray-urile, sampoanele si balsamurile concepute special pentru aceasta problema. Pentru rezultate sigure se poate apela şi la “medicatia stimulanta a pilogenezei, precum vitamine (acid pantotenic, biotina, piridoxina), aminoacizi sulfurati, calciu şi zinc. Este utila, de asemenea, tratarea factorilor favorizanti (seboree, eczeme, matreata) cu şampoane sau lotiuni cu efect antifungic, antiseboreic, revulsiv”, ne precizeaza spcialistii.

La fel de recomandate, nu doar prentru a preveni procesul de cadere al parului ci si pentru a infrumuseta podoada capilara, sunt mastile naturale. Acestea pot face chiar minuni. Cateva exemple sunt:

  • Amestecul de ou cu o lingura de ulei de ricin ce se aplica la radacini, masand usor. Oul este cel mai eficient balsam natural, iar uleiul de ricin accelereaza cresterea parului.
  • Amestecul dintre jumatate de pahar de ulei de masline cu sase picaturi de ulei essential de rozmarin. Se maseaza bine scalpul dar trebuie sa ajungeti si la varfuri.
  • Se paseaza jumatate de banana si se amesteca cu o lingura de ulei de masline si o lingurita de iaurt. Daca parul tau este vopsit, se pot adauga si cateva picaturi de vitamina E uleioasa.
  • Intr-o cana de apa calda se pune o lingurita de miere si una de orez. Se amesteca bine si se inmoaie pieptanul in lotiunea obtinuta. Treceti-l de mai multe ori prin parul proaspat spalat, ud, apoi lasati parul sa se usuce la aer.

Acum ca avem variante atat naturale cat si medicale pentru ingrijirea scalpului cat si a parului, nu ne mai ramane decat sa trecem la fapte si sa nu ne mai plangem. Remedii sunt destule, trebuie doar gasite cele potrivite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.