Vrei un păr strălucitor, află secretele

0
129
Vrei un păr strălucitor, află secretele

Un par stralucitor, plin de culoare si volum, este idealulul fiecarei femei; de secole podoaba capilara reprezinta o puternica arma de seductie a sexului frumos si nu numai. Indiferent de culoarea si textura lui, orice par poate radia de frumusete si sanatate daca sunt respectate cateva reguli simple, dar esentiale. Alimentatia are un rol esential in pastrarea frumusetii si sanatatii parului.

Aportul zilnic de vitamine si minerale confera organismului nostru resursele necesare cresterii parului si mentinerii sanatatii acestuia. Carentele de calciu, fier, zinc sau vitamina A au ca urmari un par lipsit de volum si stralucire, casant si cu o rezistenta redusa. Adoptarea unei diete echilibrate, care sa contina fructe, legume si produse lactate reprezinta primul pas pe care ar trebui sa il facem ori de cate ori simtim ca organismul nostru nu functioneaza corespunzator. Un par stralucitor reprezinta un bun indicator al sanatatii persoanei.

Obiceiurile legate de ingrijirea parului sunt foarte importante; unele practici sunt agresive si aplicarea lor pe termen lung afecteaza, uneori iremediabil, starea de sanatate a parului. Feonul este cea mai simpla solutie de a usca parul, dar nu si cea mai recomandata, daca nu este folosit corespunzator. Inainte de utilizarea acestuia indepartati excesul de apa cu ajutorul unui prosop moale din bumbac in care infasurati parul cel putin 10 -15 minute. In acest fel evitati expunerea prelungita la caldura si eliminati cauza principala a despicarii parului.

In cazul persoanelor cu par lung si voluminos se recomanda aplicarea pe par, inainte de uscarea cu feonul, a unor seruri special create pentru a proteja structura firului de par de caldura. Folosirea celei mai inalte trepte de caldura afecteaza aspectul de par stralucitor, rezultatul fiind nu un par mai rapid uscat, ci un par uscat la capete, deteriorat si lipsit de stralucire. Jetul de aer cald trebuie sa actioneze asupra parului de la o distanta de minim 10 centimetri.

Identificarea corecta a tipului de par pe care il avem este esentiala in alegerea corespunzatoare a produselor de ingrijire. Parul cu aspect gras trebuie spalat mai des si se recomanda folosirea unor produse cu ingrediente astringente care reduc secretia de sebum. Samponul sau balsamul trebuie sa aiba o formula lejera care sa nu incarce parul. Folosirea balsamului este recomandata o data la doua spalari, acesta fiind aplicat doar pe lungimea parului, nu si la radacina.

Parul normal necesita produse cu formule echilibrate, bogate in substante nutritive. Parul delicat si uscat are nevoie de un supliment de hidratare, recomandandu-se produse bogate in vitamine si minerale. Folosirea corecta a produselor de ingrijire are ca rezultat un par stralucitor si sanatos.

Citește și:  Albastru, culoare la modă în toamna-iarna 2014-2015

par stralucitor

Periajul zilnic cu un pieptene sau o perie confectionata din materiale naturale sporeste stralucirea parului. Sunt recomandate periile cu peri naturali sau un pieptene din os sau lemn, care nu au ca efect electrizarea parului.

In secolul trecut, domnisoarele erau invatate de mame sa-si perieze parul cel putin 5 minute de doua ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare, pentru a avea un par sanatos, plin de volum si stralucitor. Prin periaj este activata circulatia sanguina de la nivelul scalpului, nivelul de oxigenare al sangelui creste si regenerarea celulara este accelerata. Periajul corect si regulat al parului, cu ustensile adecvate are ca rezultat un par stralucitor, mai rezistent la rupere si usor de pieptanat.

Intretinerea corespunzatoare a parului presupune si tunderea periodica a acestuia. Specialistii recomanda taierea varfurilor odata la 4 – 6 saptamani. Prin uscare si periaj parul se deterioreaza, cele mai expuse acestui proces fiind varfurile. Cea mai buna solutie pentru remedierea situatiei este indepartarea varfurilor deteriorate.

Multe produse din comert promit repararea firului de par prin folosirea frecventa a acestora, dar realitatea este ca aceste produse mai mult previn aparitia acestei probleme, decat o trateaza. Odata instalata deteriorarea parului, singura solutie este foarfeca. Ritmul normal de crestere al parului este de 3-4 cm pe luna, prin urmare este de preferat sa indepartam un centimetru la sfarsitul fiecarei luni si sa ramanem cu 2-3 centimetri de par sanatos.

Aspectul de par stralucitor este dat si de felul in care arata structura firului de par, de la radacini si pana la varfuri. Pentru un plus de stralucire pot fi folosite produse cosmetice special create in acest sens, care contin particule ce reflecta lumina, parul capatand un luciu deosebit.

Exista si probleme ale parului care insa nu pot fi rezolvate prin dieta si ingrijirea cosmetica corespunzatoare, printre aceastea numarandu-se matreata si calvitia. In aceste cazuri se recomanda consultul medical, printre vizitele indicate fiind cele la dermatolog, nutritionist si endocrinolog. Aceste afectiuni pot fi accentuate de folosirea unor produse cosmetice necorespunzatoare.

De multe ori cauzele acestor probleme sunt interne, de natura emotionala sau metabolica, pentru rezolvarea lor fiind necesar si un tratament medicamentos, combinat cu o ingrijire cosmetica adecvata. Suplimentele nutritive, ce contin igrediente naturale, sporesc aspectul de par stralucitor, reprezentand o infuzie de sanatate pentru organism si pentru par. Se recomanda cure de 2-3 ori pe an, in special in perioadele solicitante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.