Află ce pățești dacă ții picioarele încrucișate prea mult timp!

0
193

Femeile consideră un adevărat noroc să ai picioarele perfecte. În realitate acest lucru este doar un vis, deoarece nimic de la natură nu este perfect. Faptul că ai picioarele frumoase, îngrijite, tonifiate este cu totul altceva, acestea țin de sănătatea și educația ta. Femeile consideră că dacă își expun picioarele purtând fuste scurte pot atrage atenția celor din jur asupra lor, iar dacă adoptă o poziție cu picioarele încrucișate atunci când stau jos pot fi elegante și sexy.

Specialiștii au ajuns la concluzia că poziția cu picioarele încrucișate poate avea anumite repercursiuni asupra sănătății. Iată ce pățești dacă stai jos, picior peste picior:

Cu siguranță ți s-a întâmplat să stai mult timp pe un fotoliu, cu picioarele încrucișate, iar atunci când te ridici să simți mici furnicături și amorțeli în membrele inferioare sau să ai senzația de instabilitate la mers. Acest lucru se datorează problemelor de circulația sângelui care apar din cauza poziției nesănătoase adoptate.

Poziția picior peste picior poate cauza inflamarea și comprimarea venelor și dezvoltarea venelor în pânză de păianjen, care sunt foarte subțiri, par inofensive, apar mai ales în partea din spate a genunchiului, pe interiorul gambei și pe zona exterioară a coapsei. Această afecțiune apare mai ales la persoanele în vârstă, însă poate fi și o problemă de sănătate a femeilor mai tinere. Dacă ții la frumusețea picioarelor tale trebuie să previi această afecțiune deoarece este foarte inestetică, de la depărtare pare ca o vânătaie. Alți factori de risc ai venelor în pânză de păianjen sunt: viața sedentară, obezitatea, lipsa de activitate și de exerciții fizice, sarcina, antrenamentele cu greutăți la picioare, băile cu apă fierbinte care pot intensifica circulația sângelui, pot presa pereții capilarelor și apoi pot cauza extinderea acestora.

Citește și:  Nu mai vrei să iei suplimente alimentare, vezi aici ce vitamine găsești în alimente

Postura picior peste picior este una din cauzele paraliziei nervului peronier – o suferință care necesită tratament (administrarea de medicamente, kinetoterapie, ortezare).

O consecință a poziției picior peste picior este și alungirea mușchiului exterior al coapsei deoarece această postură este asimetrică. Faptul că acest mușchi devine mai lung decât în mod normal, iar mușchiul interior al coapsei va fi mai scurt, poate crea un dezechilibru în zona pelvină a corpului. În general noi femeile suntem vinovate pentru multe întinderi și leziuni ale mușchilor deoarece acestea survin din cauza poziției anormale a corpului și ale membrelor acestuia, sau în urma unor antrenamente sportive realizate intens și necorespunzător.

Dacă ții mult timp picioarele încrucișate poți avea probleme cu tensiunea arterială. Cercetătorii au demonstrat faptul că poate apărea o creștere a tensiunii arteriale atunci când stai picior peste picior pentru că au loc tulburări circulatorii. Faptul că ții în acest fel picioarele și genunchii, o cantitate mai mare de sânge va ajunge la inimă și se produce hipertensiunea arterială. Dacă vrei să ai o bună circulație a sângelui în picioare trebuie să ai grijă de poziția acestora, să faci mișcare, masaj și deci să duci un stil de viață sănătos.

Dacă vrei să ai picioare frumoase și o stare bună de sănătate trebuie să fii atentă la ce urmează să faci, deoarece întotdeauna tu ești de vină pentru deciziile pe care le iei. Nu exagera cu nimic, nu-ți obosi prea tare mușchii, tendoanele și articulațiile deoarece rolul lor este să-ți protejeze organismul, iar atunci când esti obosită sau epuizată este necesar să te odihnești.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.