Află cum tratezi impotența cu ajutorul reflexologiei – Ce zone reflexogene sunt pentru vindecarea impotenței?

0
1282
Află cum tratezi impotența cu ajutorul reflexologiei - Ce zone reflexogene sunt pentru vindecarea impotenței

Impotența sau incapacitatea bărbatului de a susține o erecție adecvată poate deveni o adevărată dramă pentru viața de cuplu. Potrivit statisticilor un număr tot mai mare de bărbați suferă de probleme erectile, mai ales dacă au trecut de vârsta de 50 de ani.

Astfel de deficiențe apar din cauza a numeroși factori din care fac parte: insuficiența testiculară endocrină, lipsa spermatozoizilor din spermă, incapacitatea de fecundare, afecțiunile nervoase, anumite boli (ateroscleroza, diabetul, hipertensiunea), fumatul excesiv, consumul de alcool, stresul, administrarea unor medicamente ce dau efecte secundare, complicațiile unor boli cu transmitere sexuală.

Reflexoterapia este o formă de terapie care ajută în prevenirea și reducerea impotenței. Aceasta presupune stimularea unor puncte reflexogene de la nivelul picioarelor care corespund prostatei, testiculelor, glandelor suprarenale, diafragmei, vertebrelor lombare și toracice.

Zonele reflexe sunt supuse unor mici presiuni prin intermediul masajului sau automasajului și astfel sunt ameliorate simptomele unor deficiențe ce țin de organul respectiv. În plus printr-un astfel de tratament se poate experimenta o stare de relaxare și de recuperare miraculoasă.

reflexologiei

Zona reflexogentă a prostatei

Pentru afecțiunile prostatei se masează punctul reflexogen corespunzător acestui organ. Acesta se găsește la jumătatea distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Trebuie să apeși ușor cu degetul mare de la mâna dreaptă și să realizezi mișcări circulare timp de câteva secunde.

Citește și:  Putem preveni gleznele umflate? Da, iată care sunt explicațiile și remediile umflării picioarelor!

Zona reflexogenă a testiculelor

Se apasă ușor zona laterală a labei piciorului, chiar la jumătatea distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Trebuie să apeși ușor cu degetul arătător timp de câteva secunde.

Punctul reflexogen al glandelor suprarenale

Sub protuberanța labei piciorului, un pic mai jos, se află zona reflexă a glandelor suprarenale. Se apasă cu degetele mari de la cele două mâini asupra zonei, realizând mici cercuri timp de câteva secunde.

Zona reflexogenă a vertebrelor lombare și toracice

În zona mediană a labei piciorului se află zona reflexă corespunzătoare acestor vertebre ale coloanei. Trebuie să ții piciorul cu mâna dreaptă iar cu degetul mare de la mâna stângă să apeși ușor de-a lungul acestei zone.

Zona reflexogenă a diafragmei

Această zonă se găsește chiar de-a latul labei piciorului, sub capetele oaselor metatarsiene și protuberanța tălpii. Se apasă ușor cu degetul mare de la mâna dreaptă, sensul fiind de la dreapta spre stânga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.