Află cum tratezi impotența cu ajutorul reflexologiei – Ce zone reflexogene sunt pentru vindecarea impotenței?

0
550
Zona reflexogenă a testiculelor, Foto: liveinternet.ru

Impotența sau incapacitatea bărbatului de a susține o erecție adecvată poate deveni o adevărată dramă pentru viața de cuplu. Potrivit statisticilor un număr tot mai mare de bărbați suferă de probleme erectile, mai ales dacă au trecut de vârsta de 50 de ani. Astfel de deficiențe apar din cauza a numeroși factori din care fac parte: insuficiența testiculară endocrină, lipsa spermatozoizilor din spermă, incapacitatea de fecundare, afecțiunile nervoase, anumite boli (ateroscleroza, diabetul, hipertensiunea), fumatul excesiv, consumul de alcool, stresul, administrarea unor medicamente ce dau efecte secundare, complicațiile unor boli cu transmitere sexuală.

Reflexoterapia este o formă de terapie care ajută în prevenirea și reducerea impotenței. Aceasta presupune stimularea unor puncte reflexogene de la nivelul picioarelor care corespund prostatei, testiculelor, glandelor suprarenale, diafragmei, vertebrelor lombare și toracice. Zonele reflexe sunt supuse unor mici presiuni prin intermediul masajului sau automasajului și astfel sunt ameliorate simptomele unor deficiențe ce țin de organul respectiv. În plus printr-un astfel de tratament se poate experimenta o stare de relaxare și de recuperare miraculoasă.

Zona reflexogenă a prostatei, Foto: liveinternet.ru

Zona reflexogentă a prostatei:

Pentru afecțiunile prostatei se masează punctul reflexogen corespunzător acestui organ. Acesta se găsește la jumătatea distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Trebuie să apeși ușor cu degetul mare de la mâna dreaptă și să realizezi mișcări circulare timp de câteva secunde.

Citește și:  Cum se realizează un tratament de reflexologie și ce reacții potențiale poate da pacientului?
Zona reflexogenă a testiculelor, Foto: liveinternet.ru
Zona reflexogenă a testiculelor, Foto: liveinternet.ru

Zona reflexogenă a testiculelor:

Se apasă ușor zona laterală a labei piciorului, chiar la jumătatea distanței dintre osul gleznei și spatele călcâiului. Trebuie să apeși ușor cu degetul arătător timp de câteva secunde.

Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com
Zona reflexă a rinichilor și glandelor suprarenale, Foto: howcast.com

Punctul reflexogen al glandelor suprarenale:

Sub protuberanța labei piciorului, un pic mai jos, se află zona reflexă a glandelor suprarenale. Se apasă cu degetele mari de la cele două mâini asupra zonei, realizând mici cercuri timp de câteva secunde.

Zone reflexogene pentru vertebrele coloanei, Foto: touchpoint.dk
Zone reflexogene corespunzătoare vertebrelor coloanei, Foto: touchpoint.dk

Zona reflexogenă a vertebrelor lombare și toracice:

În zona mediană a labei piciorului se află zona reflexă corespunzătoare acestor vertebre ale coloanei. Trebuie să ții piciorul cu mâna dreaptă iar cu degetul mare de la mâna stângă să apeși ușor de-a lungul acestei zone.

Zona reflexă a diafragmei, Foto: phunutoday.vn
Zona reflexă a diafragmei, Foto: phunutoday.vn

Zona reflexogenă a diafragmei:

Această zonă se găsește chiar de-a latul labei piciorului, sub capetele oaselor metatarsiene și protuberanța tălpii. Se apasă ușor cu degetul mare de la mâna dreaptă, sensul fiind de la dreapta spre stânga.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.