Alcoolul este un dușman al sănătății omului, poate afecta organele corpului, sistemul nervos și respirator. Oamenii de știință au realizat numeroase studii cu privire la dependența de alcool și posibilitatea de a dezvolta multe suferințe din cauza acestui viciu.
Deși se spune că băutura te ajută să te bucuri de sex, deoarece crește dorința sexuală și întârzie momentul ejaculării în timpul contactului sexual, totuși adevăratele efecte negative ale alcoolului nu întârzie să apară atunci când este consumat în mod frecvent. Alcoolul poate deveni un factor al impotenței și infertilității.
Mulți bărbați au experimentat deja diferite stări care apar datorită consumului regulat de alcool. Astfel ei au observat că disfuncțiile erectile apar îndeosebi la un consum acut de alcool. Pe termen lung, dependența de alcool poate duce la impotență, la deteriorarea sistemului nervos și a sistemului hormonal. Abuzul de alcool scade vitalitatea sexuală deoarece reduce capacitatea organismului de a produce testosteronul.
Acest hormon este important în organism, are rol asupra structurii corpului, a stării fizice bune, a sângelui, oaselor și mușchilor. Potrivit cercetătorilor există o legătură între testosteron și funcția sexuală, dacă apare o lipsă a acestui hormon în organism este afectată dorința sexuală, se diminuează plăcerea și apar disfuncții de erecție.
Medicii au ajuns la concluzia că bărbații care beau mult alcool au un risc mare de a suferi de impotență și sterilitate. De asemenea ei spun despre neuropatia alcoolică care apare datorită consumului excesiv de alcool și care reprezintă o deteriorare a nervilor și a sistemului nervos. Alcoolul omoară celulele nervoase.
În astfel de cazuri apar simptome de amorțeală în mâini și picioare, slăbiciune musculară, durere în brațe și picioare, crampe musculare, furnicături în membrele inferioare, constipație, diaree, greață, vărsături, impotență, probleme de urinare, vorbire neclară, atrofie musculară, dificultăți de înghițire, tulburări de mișcare, sensibilitate a funcției musculare.
Nu doar alcoolul produce disfuncție erectilă, există și alte vicii care pot da astfel de efecte nedorite în organism. De exemplu drogurile, cocaina, heroina, tutunul, anumite medicamente sunt factori de risc ai disfuncției sexuale. Potrivit studiilor realizate cercetărorii au ajuns la concluzia că un bărbat care fumează un pachet de țigări pe zi are un risc de 60% să sufere de disfuncții erectile, iar un bărbat care fumează 2 țigări pe zi are o probbilitate de 16% de a suferi de impotență.
Cei care cred că berea nu afectează viața sexuală se înșeală. La prima bere consumată o cantitate mică de alcool intră în sânge și efectul este de bună dispoziție. La a doua bere alcoolul ajunge în cortexul frontal, este deja în cantitate mai mare și apare o depreciere a gândirii, persoana poate vorbi mai tare și să nu-și dea seama.
La a treia bere dispare starea de anxietate, crește încrederea în sine, însă alcoolul afectează funcționarea creierului și de aceea persoana nu mai vorbește clar dar are tendința de a se amuza din orice. La a patra bere pot să apară schimbări bruște de dispoziție, stări de bucurie, tristețe, agresivitate, depresie, entuziasm, etc.
La a șasea bere apar probleme de menținere a echilibrului deoarece este afectat sistemului nervos central și apar tulburări de transmitere a impulsurilor de la creier spre mușchi. La a șaptea bere apare starea de oboseală generală, de somnolență, dezorientare și scădere a conștienței. În final se produc stări de greață, vomă și leșin din cauza unei cantități prea mari de alcool în sânge.