Află de ce planta danseng sau Codonopsis pilosula este numită ginseng minor

0
606
Află de ce planta danseng sau Codonopsis pilosula este numită ginseng minor

Planta danseng are denumirea științifică Codonopsis pilosula și crește în regiunile din nord-estul Asiei. Preferă zonele din apropierea apelor și marginile pădurilor. Este numită de chinezi și ,,ginseng minor” deoarece se aseamănă ca aspect cu ginsengul și are proprietăți medicinale eficiente în vindecarea unor boli și afecțiuni ca și acesta. Este o plantă perenă, înaltă de cel mult 2 m, are frunzele verzi, lungi de 3 cm, iar florile ei se pot admira în perioada lunilor de vară.

De la planta danseng se folosește rădăcina care are efect antibacterian, relaxant, antiinflamator, analgezic, sedativ, de reducere a nivelului de zahăr din sânge, de creștere a poftei de mâncare și de stimulare a sistemului nervos. Aceasta conține substanțe saponine, alcaloizi, polizaharide.

Codonopsis pilosula este și denumirea medicinală a acestei plante. Se poate cumpăra din magazinele chinezești, se găsește sub formă de pastile. Poate ajuta în tratamentul diareei, hipertensiunii arteriale, astmului, neuroasteniei, sindromului premenstrual. Rădăcina plantei consolidează sistemul imunitar al organismului.

Citește și:  Ceaiul verde si sarcina - sanatatea impotriva vietii din tine

În China, rădăcina de ginseng minor se vinde proaspătă sau uscată. Se poate folosi ca remediu tradițional sau poate fi utilizată în gastronomie, fiartă în aburi, preparată împreună cu carnea de pește sau de pui. Gustul ei este plăcut, dulceag, se folosește la garniturile cu orez.

Efectul ei este foarte bun pentru organism deoarece creează o stare de bine și de energie. Chinezii folosesc de mulți ani această rădăcină pentru ameliorarea simptomelor unor afecțiuni de plămâni, splină, intestin, ficat, unor boli cronice. În plus, această plantă este eficientă în scăderea tensiunii arteriale, în creșterea nivelului de energie în organism și în combaterea efectelor negative ale stresului.

Video – Planta Codonopsis pilosula:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.