Angelica – vindecatorul stomacului

0
89
Angelica chinezeasca - antiinflamatorul asiatic

Angelica, reprezentant al familiei apiacee, reprezinta o specie de planta perena specifica regiunilor temperate si subpolare din emisfera nordica. Florile sale sunt grupate in forma umbelica si au nuanta de alb-verzui, alb-visiniu. Radacina, partea ierboasa si semintele sunt folosite pentru proprietatile lor medicinale.

Precum majoritatea plantelor medicinale, si aceasta are proprietati benefice asupra organismului si reactioneaza drept un bun stimulant, emenagog, carminativ, diuretic, aromatic si tonic.

Angelica este considerata un bun leac in ceea ce priveste durerile si inflamatiile stomacale, gazele, arsurile stomacale si crampele, dovedindu-se un bun tonic. Ceaiul acestei plante amelioreaza simptomele de gripa, stare febrila si raceala. Ceaiul picurat in ochi are efect benefic in limpezirea vederii, iar daca este baut fierbinte ajuta la vindecarea rapida a racelii.

Cei care folosesc aceasta planta drept tonic beau in jur de trei cani de ceai pe zi. Printre proprietatile benefice ale angelicai se numara si ameliorarea simptomelor bolilor contagioase. Aceasta este utilizata si drept intaritor cardiac. In plus, ajuta la tratarea afectiunilor pieptului si plamanilor, ameliorand si urinarile intermitente.

Citește și:  Ce simptome are bronsiectazia si cum se manifesta aceasta boala grava a plamanilor?

Angelica trateaza si deficientele de functioare ale splinei si ficatului si ajuta la vindecarea ulceratiilor. Infuzia din aceasta planta este preparata din amestecarea unei linguri de planta uscata in jumatate de litru de apa clocotita. Acest amestec se bea des, dozat in paharele de vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.