Arahida – miracolul digestiv

0
469
Arahida - miracolul digestiv

Arahida este o planta leguminoasa care provine din America de Sud. Aceasta planta erbacee anuala prezinta flori de culoarea galbena si nu depaseste inaltimea de 35 cm. Fructele sale se formeaza pe partea aeriana a plantei, insa se coc in pamant si sunt cunoscute in lume datorita proprietatilor lor nutritive.

Arahidele nu sunt doar delicioase, ci si hranitoare si sanatoase pentru organismul uman. In cazul dietelor, este greu sa renunti la alimentele pe care le iubesti, insa in cazul arahidelor acest lucru nu se aplica pentru ca acestea pot fi consumate oricand, fara frica cresterii in greutate.

Arahida este bogata in substante nutritive: vitamina E, B3, acid folic, triptofan, cupru si antioxidanti. Se pare ca aceste fructe impulsioneaza activitatea bilei si a ficatului, iar compusii sai ajuta la combaterea imbatranirii tesutului celular. Arahidele ajuta si in cazul surmenajului intelectual, al oboselii fizice severe si in facilitarea tranzitului intestinal. In plus, acestea calmeaza si reechilibreaza rinichii.

Uleiul de arahide are un efect benefic asupra reducerii colesterolului si evita aparitia bolilor cardiovasculare cu pana la 20% daca sunt consumate zilnic. Dietele mediteraneene ajuta si la pastrarea siluetei si la scaderile in greutate.

arahida

Arahida este bogata in fibre ce ajuta la digestie, prevenind si aparitia cancerelor multumita fitosterolilor, care reduc riscul dezvoltarii de celule canceroase. Si functiile creierului sunt ajutate de arahide, reducand riscul bolilor precum Alzheimer. De asemenea, ajuta si la pastrarea sanatatii oaselor multumita cantitatii  mari de calciu pe care o contin.

Citește și:  Uleiul de peste este un complex de substante nutritive importante pentru corpul nostru

Printre avantajele consumului de arahide se afla si preventia calculilor biliari, afectiune ce se manifesta in special la barbati, prin dureri ce ajung la inima, gust amar in gura, varsaturi si greturi puternice.

Arahida trebuie consumata in stare cruda pentru ca doar in acest fel se pot pastra calitatile sale medicinale, nutritive si energetice.

Aceasta leguminoasa poate fi utilizata extern, sub forma de cataplasm, pentru: arsuri, xteroza cutanata; si intern, sub forma de fruct crud, preparat sau prajit, pentru: surmenaj, astenie, regim de slabire, dieta, pastrarea sanatatii pielii, cresterea imunitatii, sanatatea  tesuturilor celulare, a ochilor si digestiei.

Cei care sunt alergici la aceste fructe si cei care sufera de afectiuni grave la ficat nu ar trebui sa consume arahide. Arahida poate fi toxica pentru ficat daca este consumata in exces si poate ajunge sa scada excitabilitatea sexuala atunci cand este consumata prajita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.