Mască facială pentru curățarea, albirea și relaxarea tenului

0
6545
Mască facială pentru curățarea, albirea și relaxarea tenului

Această mască pentru piele se poate prepara ușor la domiciliu și face minuni pentru ten. Nu necesită mult timp pentru preparea ei, nici foarte mulți bani pentru ingrediente, este 100% naturală și are un efect mai bun decât măștile faciale folosite la saloanele de frumusețe.

Orice femeie își dorește să aibă fața luminoasă, fără pete, iar uneori acest lucru nu este chiar simplu de realizat. Cei care au tenul gras se confruntă frecvent cu probleme ale pielii: coșuri, îngreunarea porilor cu sebum, puncte negre, stralucirea dată de grăsimea din piele, pori dilatați, riduri accentuate, pete roșii, etc.

Pentru remedierea acestor probleme ale tenului există multe măști cosmetice naturale, din care prezentăm una foarte simplă, care este potrivită pentru orice tip de ten. Este vorba despre masca facială pe bază de iaurt, miere, zeamă de lămâie și albuș de ou.

Mască naturală pentru curățarea, albirea și relaxarea tenului

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • 3 linguri de iaurt natural
  • 4 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de miere
  • 1 albuș de ou.

Mod de realizare: se pun cele 4 ingrediente într-un bol, se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă, gata de a fi utilizată. Acest preparat natural poate fi ținut la frigider timp de cel mult 7 zile.

Este foarte important ca înainte de a aplica masca facială pe față să se curețe pielea de machiaj și de asemenea suprafața ei să fie uscată. După ce această condiție a fost îndeplinită, se aplică un strat gros din preparatul de mai sus, apoi se lasă să acționeze timp de 20 minute și se clătește fața cu apă călduță. La final se aplică o cremă hidratantă.

Această mască facială ajută la calmarea si relaxarea tenului. Datorită iaurtului, masca realizează curățarea pielii, restabilirea barierei care protejează tenul de bacterii. Acidul lactic acționează asupra tenului și oferă o exfoliere fină neagresivă, astfel încât pielea rămâne netedă și curată. De asemenea, iaurtul are efect benefic asupra feței, datorită faptului ca are în compoziția sa o serie de vitamine (B și C). Acest lucru face ca pielea sa fie mai sănătoasă, să aibă un aspect întinerit și odihnit.

masca faciala

Mierea de albine înmoaie si calmează pielea, se poate folosi în orice mască facială, mai ales daca persoana respectivă nu este alergică la acest produs. Dacă vrei sa ai o piele netedă și delicată, mierea este ingredientul ideal în compoziția măștii faciale. Mierea hrănește pielea cu substanțe naturale, înmoaie, reduce inflamațiile, exfoliază ușor și curăța suprafața pielii, tonifică tenul, netezește, împrospătează și întinerește pielea.

Citește și:  Flora intestinală distrusă, simptome – Cum restabilim activitatea florei intestinale?

Acest produs este recomandat pentru pielea uscată, normală, grasă, dar și pentru tenul sensibil, cu probleme, cu pielea inflamată, cu pori dilatați, sau cu acnee, puncte negre și coșuri. Mierea conține zaharoză, glucoză, fructoză, vitamine, proteine, micro și macroelemente.

Zeama de lămâie este bogată in vitamina C și alte elemente active recomandate mai ales în măștile cosmetice pentru tenul gras. Zeama de lămâie ajută la curățarea tenului, la dezinfectarea și hrănirea pielii cu vitamina C, la micșorarea porilor dilatați, la normalizarea celulelor și tonifierea tenului.

Pentru tenul sensibil și normal efectul oferit de acest preparat natural este benefic deoarece zeama de lămâie este diluată cu miere dar și cu celelalte ingrediente, deci nu va irita țesuturile. O astfel de mască facială ajută la normalizarea metabolismului celulelor pielii, la menținerea sănătății acesteia și la prevenirea îmbătrânirii premature datorită ingredientelor extraordinare.

Albușul de ou este bogat in elemente active care ajută în combaterea ridurilor, eliminarea grăsimii excesive din piele, ameliorarea petelor întunecate de sub ochi, dar și la curățarea tenului de puncte negre. Albușul de ou poate fi utilizat frecvent în măști cosmetice deoarece are în compoziția sa minerale, vitamine, enzime și aminoacizi.

Conține calciu, sulf, fosfor, zinc, seleniu, iod, vitamine A, B12, D, E, acid folic. Enzimele din albuș au acțiune antimicrobiană, iar aminoacizii esențiali mențin sănătatea pielii. Cei care au pete, puncte negre pe frunte, bărbie sau pe nas, pot folosi cu încredere albușul de ou, deoarece acesta ajută la eliminarea stratului de celule moarte de pe piele dar și a punctelor negre.

De asemenea, albușul de ou face pielea moale și suplă, îmbunătățește circulația sângelui, îndepărtează cearcănele sau petele întunecate din jurul ochilor, îmbunătățește aspectul pielii feței. Combinația dintre zeama de lamâie și albușul de ou este ideală pentru albirea pielii, strângerea porilor și netezirea ridurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.