Pot fi prevenite arsurile solare cu bere? Este adevărat că berea asigură un bronz frumos și uniform?

0
7493
Berea te ajută să te bronzezi frumos, Foto: havenvungtau.com

În zilele calde de vară, oamenii doresc să stea la plajă spre a se bronza natural. Pentru aceasta au nevoie de loțiuni și creme care să-i protejeze de arsurile solare. În Grecia se foloseste de mult timp berea ca loțiune de plajă. Componentele acesteia protejează pielea de soarele puternic din timpul verii și asigură un bronz frumos și uniform.

Berea te ajută să te bronzezi frumos, Foto: havenvungtau.com

Berea ajută într-adevăr pentru a te bronza frumos?

Cu toții ne dorim să stăm la plajă și să ne schimbăm culoarea pielii într-un bronz auriu, special, natural, uniform și în același timp să nu suferim de arsuri solare. Pentru aceasta nu trebuie decât să folosim berea ca loțiune pentru piele, cea mai eficientă fiind berea neagră.

Cum se procedează? Cel dintâi se face un duș înainte de a merge la plajă. În acest fel pielea corpului va fi curată, vor fi eliminate rezidurile de praf, de cosmetice, transpirația și celulele moarte. Se imbracă costumul de baie și se merge la plajă. Berea se întinde pe piele prin masaj ușor, pe toate suprafețele expuse la soare. Se poate folosi un prosop moale umezit cu bere, cu el se sterge pielea și astfel lichidul va fi absorbit de tegument. Apoi se stă relaxat pe plajă, în plin soare, astfel încât să te bucuri de briza mării, nu este nevoie să te poziționezi la umbra, să te ferești de razele directe ale soarelui.

Bronz natural și uniform, Foto: fashiongonerogue.com
Bronz natural și uniform, Foto: fashiongonerogue.com

Acest tratament este eficient pentru orice tip de piele, te ajută să te bronzezi rapid și eficient. La început este posibil să atragi insectele (din cauza aromei de la bere), insă aceasta va trece când lichidul se va usca pe piele. De asemenea, pielea va fi ușor lipicioasă însă la final, după ce se va vedea efectul ei asupra pielii și cât de frumos și uniform este bronzul, cu siguranță va apărea satisfacția că efortul a meritat.

Citește și:  Dureri de genunchi

După plajă nu se face imediat duș, trebuie să se aștepte o perioadă (de o oră sau chiar două) pentru ca bronzul să se fixeze, în caz contrar, efortul a fost în zadar, nuanța frumoasă se va duce destul de repede din cauza apei.

Berea este benefică pielii și datorită faptului că nu provoacă alergii. După cum bine se știe produsele cosmetice pentru protecție împotriva razelor ultraviolete (creme, loțiuni, geluri, spray-uri) pot da alergii la anumite persoane mai sensibile și au un factor de protecție scăzut. De asemenea, nu toate au filtre naturale sau minerale cu rol de protecție la nivelul pielii împotriva radiațiilor solare. Doar produsele scumpe oferă astfel de avantaje, în orice caz, înainte de a cumpăra un produs trebuie citit cu atenție pe prospectul acestuia ce tip de ingrediente conține. Majoritatea au filtre chimice, care oferă o falsă senzație de protecție pentru ca pielea să nu se ardă.

Foarte important este să mergi la plajă când soarele nu este foarte puternic. În acest fel vei evita arsurile de soare, care pot să apară indiferent de ce tip de creme sau loțiuni cu factor de protecție mare folosești, dacă îți expui corpul la soare la ore nepotrivite (între orele 11-17, cand radiațiile solare sunt foarte puternice). De asemenea, în prima zi de plajă nu trebuie să stai la soare mai mult de trei sferturi de oră. Abia de a doua zi poți crește timpul de expunere la soare, la plajă, astfel pielea se va bronza frumos, nu se va usca exagerat și nu va suferi din cauza arsurilor solare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.