Cum ne poate afecta apa de la robinet sănătatea?

0
113
Cum ne poate afecta apa de la robinet sănătatea

Oamenii își doresc să consume apă de calitate și la prima vedere găsirea ei ar părea o chestiune simplă, însă, dacă luăm în considerare numeroasele tipuri de ape, am ajunge la concluzia că fiecare din noi poate fi indecis pe care să o aleagă. Apa de la robinet provine din iazuri, izvoare, lacuri, râuri sau din sursele de ape din adâncime, filtrată prin pământ, ajunsă în pânza freatică și extrasă din fântâni.

Cât de sigură este apa de la robinet?

Mulți dintre noi nu consumă apă de la robinet decât dacă este întâi fiartă. Majoritatea oamenilor cred că apa de la robinet este sigură, sănătoasă și curată. În realitate nu este chiar așa dacă luam în considerare impuritățile pe care le conține. În apa de la robinet se pot găsi anumite substanțe nedorite, elemente contaminate sau impurități care nu fac bine organismului. Deși nivelurile de substanțe din apă se spune că sunt în limitele ,,permise˝, totusi dacă se bea o cantitate mare de apă și se face un total al contaminanților se poate ajunge la un rezultat care este dăunător pentru sănătate.

Pentru a vă convinge mai mult vom da câteva exemple de astfel de contaminanți sau substanțe nedorite și anume: fluorit, fier, radon, cupru, plumb, alte metale grele ce există în mod natural, cianide, erbicide, pesticide, fertilizatori, azbest, paraziți, bacterii, virusuri. Pentru uciderea bacteriilor, limpezirea apei și echilibrarea pH-ului se folosesc substanțe ca de exemplu: fosfați, calciu, sulfat de aluminiu, carbonat de calciu, carbon, clor, fluoride, care și ele pot afecta organismul în cantitate substanțială, prin consumul mare de apă. Clorinare poate face apa să fie tulbure, iar dacă este lăsată să se așeze, după un timp ea se limpezește.

Citește și:  Acidul para-aminobenzoic (PABA) sau vitamina B10 - Stiati ca…

Pesticidele din sursele de apă pot crește riscul de cancer de sân. Clorul ce este introdus în apă pentru a distruge bacteriile dar nu combate și paraziții în totalitate. Există boli grave ce pot fi cauzate de paraziții intestinali care provin din apă și din categoria acestora fac parte: giardioza și criptosporidioza. Acesti paraziți sunt rezistenți la clorul din apă. Dacă ai sistemul imunitar slab poți avea ușor simptome provocate de astfel de infecții intestinale.

Fiecare om trebuie să fie atent la apa de la robinet deoarece nu întotdeauna este curată și sănătoasă. Deși apa nu are un gust, miros sau aspect schimbat sau care să indice că ar fi nocivă, asta nu înseamnă că nu poate conține anumite substanțe toxice ce sunt periculoase pentru organism. Indicat ar fi să fie fiartă un minut, apoi să fie răcită și să fie consumată pentru a avea convingerea că este o apă sigură de băut. De asemenea, se poate folosi un sistem de filtrare sau să se achiziționeze apă îmbuteliată de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.