Cauzele căderii genelor și nutrienții folosiți pentru a stopa pierderea lor

0
950
Cauzele căderii genelor și nutrienții folosiți pentru a stopa pierderea lor

Sțiați că sănătatea genelor este afectată de rimel și farduri, de aceste produse cosmetice folosite frecvent de femei? O cauză importată a căderii genelor și chiar a pierderii totale a lor este rimelul care conține para-fenilendiamină. Aceasta apare în rimeluri sub denumirea de 2-clor-para-fenilendiamină și poate da reacții alergice la anumite persoane.

Dacă se folosește un astfel de rimel o perioadă îndelungată de timp se poate observa cum genele încep să cadă destul de ușor și treptat se răresc, iar în final pot fi distruse chiar toate, mai ales dacă reacția alegică nu este tratată. De asemenea, adezivul folosit în cazul aplicării genelor false poate duce la căderea genelor naturale.

Un alt factor care poate produce căderea genelor este folosirea unor medicamente (ex. anticoncepționalele). De asemenea o dietă necorespunzătoare, care nu conține suficiente substanțe nutritive, poate afecta sănătatea genelor. Există o serie de afecțiuni interne care pot duce la pierderea genelor și dintre acestea fac parte: hipotiroidismul, hipertiroidismul, blefarita, dereglările hormonale, infecțiile din organism.

Anumite traume, frecarea insistentă și brutală a genelor poate duce la ruperea sau smulgerea acestora, iar chirurgia la nivelul ochiului este o altă cauză a pierderii genelor.

caderea genelor

Nutrienti folosiți pentru a stopa pierderea genelor

Vitamina A ajută la regenerarea pielii și părului. Aceasta se folosește în combinație cu un complex de carotenoide, cu zeaxantină și luteină, care ajută și ele la prevenirea căderii genelor.

Un alt supliment nutritiv este complexul de vitamine B care previne pierderea genelor și menține sănătatea lor. Acest complex de vitamine B trebuie administrat împreună cu suplimente de riboflavină sau vitamina B2 dar și cu suplimente de niacină sau vitamina B3, astfel efectul va fi și mai bun pentru regenerarea genelor și consolidarea lor. De asemenea, drojdia de bere trebuie și ea să facă parte din dietă deoarece previne căderea genelor și deci combate pierderea lor. Se administrează doar câte 2 linguri de drojdie de bere în fiecare zi.

Citește și:  Lipsa de vitamine afectează starea unghiilor

Vitamina E ajută la regenerarea genelor, la creșterea și îndesirea lor. Se masează pleoapele și genele cu vitamina E în fiecare zi, seara, înainte de somn.

Uleiul de ricin este foarte bun pentru menținerea sănătății genelor, la creșterea normală și îmbunătățirea aspectului lor. Uleiul de ricin dă volum genelor, le consolidează, le hrănește rădăcinile, le face mai rezistente și mai frumoase. În plus, uleiul de ricin este benefic și pentru piele deoarece o hidratează foarte bine, îi crește elasticitatea, o hrănește și catifelează. Uleiul de ricin este util și în combaterea ridurilor.

Modul de aplicare a uleiului de ricin pe gene: se folosește peria unui rimel vechi, se spală foarte bine cu apă caldă și săpun pentru a fi perfect curată. Apoi se moaie în ulei de ricin, se scurge de excesul de ulei și se aplică ușor pe toate genele. Acest tratament se face seara, înainte de somn și ajută la prevenirea căderii genelor și îmbunătățirea aspectului lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.