Ce utilizări terapeutice are rădăcina plantei Kava kava – Piper methysticum?

0
1116
Ce utilizări terapeutice are rădăcina plantei Kava kava - Piper methysticum

Planta kava kava este numită și piper-halucinogen. Este de origine din Polinezia, Noua Guinee și face parte din familia Piperaceae. Are denumirea științifică Piper methysticum. Este o plantă cățărătoare care poate atinge la lungimea de 3 m. Are tulpinile cărnoase, rădăcina suculentă și frunzele verzi, în formă de inimă.

Cum se folosește planta kava kava?

De la această plantă se utilizează rădăcina care este suculentă și comestibilă în cantitate redusă. Planta este și ușor toxică, are proprietăți halucinogene, de aceea este folosită de anumiți localnici ca băutură specială aparte în ceremonii religioase.

Din punct de vedere terapeutic, rădăcina de kava kava este un bun remediu antiseptic, sedativ, analgezic, cu efect de somnifer. De asemenea are și proprietăți afrodisiace, poate induce în același timp o stare de relaxare fizică și mentală. Unii localnici spun că oferă și stare de beție, de bună dispoziție, ei mestecă rădăcina proaspătă sau o beau sub formă de infuzie sau ceai.

Kava Kava

Efectul ei este antidepresiv și de stimulare a stării de sprit, de aceea poate fi considerată un fel de ,,drog”. Cei care o folosesc spun că îi scapă de stres, anxietate, tristețe, depresie și febră musculară, de aceea sunt foarte încântați de efectul ei.

Citește și:  Vulturica (Hieracium pilosella), planta medicinala din regiunile montane

Rădăcina de kava kava are substanțe active ca de exemplu: metisticină, kawaină, acid cinnamic, yangonină și altele. Acestea explică proprietățile ei calmante, relaxante, diuretice, tonice gastrointestinale, de combatere a insomniei, spasmelor musculare, a stresului, stărilor de anxietate, simptomelor neplăcute care se datorează menopauzei.

Planta nu se folosește în exces, deoarece este toxică și poate da efecte secundare. Cel mai bine este să se administreze doar la recomandarea unui medic sau în doze exacte (care sunt scrise pe prospect).

Dacă este folosită în cantitate mare poate da tulburări gastrointestinale, afecțiuni hepatice (insuficiență hepatică, ciroză, hepatită), edem, deranj la stoamc, roșeață și mâncărime pe piele sau alte reacții alergice. Nu trebuie să fie combinată cu alcool și este contraindicată femeilor care alăptează sau care sunt însărcinate.

Video – Planta kava kava: 

Video – Rădăcina Kava: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.