Ceaiul de ghimbir, un remediu aromat si delicios pentru raceala

0
987
Ceaiul de ghimbir, un remediu aromat si delicios pentru raceala

Proprietatile ceaiului de ghimbir sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. In medicina traditionala ceaiul de ghimbir este un remediu foarte bun pentru raceala, iar radacina este folosita in tratamentul afectiunilor tractului gastro-intestinal, in normalizarea functiei tiroidiene si imbunatatirea circulatiei sanguine.

Specialistii in Ayurveda considera ghimbirul ca un elixir ce vindeca tot corpul, capabil sa dea energie si sa creeze un efect de incalzire al organismului.

Ceaiul de ghimbir este recomandat in tratamentul multor boli si afectiuni, dar cel mai eficient este in lupta impotriva gripei si racelii.

Reteta 1 pentru ceaiul de ghimbir – Ingrediente: ghimbir, ceai negru sau ceai verde, 1-2 cuisoare, nucusoara. Se face intai ceaiul negru sau verde, apoi se adauga nucusoara, cuisoarele si ghimbirul ras. Se fierbe timp de 20 minute pana se obtine o culoare frumoasa maronie, apoi se lasa putin la racit, se adauga lamaie pentru aroma sau suc de portocale proaspat, se filtreaza si se bea rece sau cald, eventual indulcit cu zahar. Ceaiul de ghimbir vindeca raceala si tusea, calmeaza durerea de gat, amelioreaza simptomele de pneumonie si bronsita.

Reteta 2 pentru ceaiul de ghimbir – Se taie cateva feliute subtiri de ghimbir si se pun intr-un bol, se adauga cateva frunze de ceai verde si o felie de lamaie. Peste acest amestec se toarna apa fierbinte si se lasa la infuzat cateva minute. Se filtreaza si se bea cald. Acest ceai da energie si incalzeste corpul, iar aroma sa este orientala si delicioasa.

Reteta 3 pentru ceaiul de ghimbir cu citrice – Ingrediente: ghimbir, ceai verde, frunze de menta, miere de albine, scortisoara, piper negru, suc de lamaie si grapefruit. Se fierbe radacina de ghimbir intr-un litru de apa fierbinte, se adauga un varf de cutit de piper negru, menta si scortisoara. Apoi se pune ceaiul verde, se indulceste cu miere de albine, se adauga sucul de lamaie si grapefruit. Acest ceai incalzeste corpul cu aroma sa deosebita, calda.

Citește și:  Malinul-alb (Prunus padus) sau prunul-salbatic

Reteta 4 pentru ceaiul tonic indian de ghimbir – Ingrediente: 3 radacini de ghimbir, 200 ml apa, 200 ml suc de mere, un sfert de lamaie si zahar dupa gust. Se curata radacinile de ghimbir, se rad si se fierb in apa, se raceste putin si se filtreaza, apoi se adauga sucul de lamaie si se lasa timp de 8-10 minute. Se pune si sucul de mere si se indulceste cu putin zahar. Se bea cald sau rece, este foarte aromat si revigorant.

Reteta 5 -pentru ceaiul de ghimbir cu gheata – Ingrediente: 2 radacini de ghimbir, 300 ml apa, putin suc de lamaie. Se pune ghimbir in apa fierbinte, se fierbe timp de 5 minute, se filtreaza, se adauga sucul de lamaie si se bea.

Reteta 6 pentru ceaiul de ghimbir – Ingrediente: 3 linguri de ghimbir proaspat ras, un varf de cutit de piper negru, 4 linguri suc de lamaie, 5 lingurite de miere de albine, 300 ml apa. Se fierbe ghimbirul in apa, se adauga piperul macinat, se fierbe iar la foc mic timp de 3 minute, se lasa putin la racit, se filtreaza, se adauga sucul de lamaie si mierea de albine. Se bea cald, cu inghitituri mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.